Politic

Profil de parlamentar – Senatorul Timotei Stuparu

stuparuIoan DUMITRESCU

Actualul senator Timotei Stuparu s-a născut pe 27.05.1951 în comuna Ţigăneşti, din judeţul Teleorman, şi a mai fost parlamentar în perioada 1990-1992, când a fost deputat şi în mandatul 2000-2004, când a fost tot în Camera Inferioară a Parlamentului, de fiecare dată din partea Partidului Social Democrat. În actualul mandat, senatorul Stuparu este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, şi este vicepreşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În actualul mandat senatorul Timotei Stuparu a participat împreună cu grupul social-democraţilor la şase iniţiative legislative, respectiv la modificarea Legii dialogului social, la modificarea Legii regimului juridic al contravenţiilor, la modificarea Legii statutului cadrelor militare, la Legea de revizuire a Constituţiei şi la Legea administraţiei publice. Timotei Stuparu a luat o singură dată cuvântul în Senatul României, doar în momentul în care a depus jurământul de credinţă, iar în rest nu a făcut nici o interpelare, nu a pus nici o întrebare, nu a făcut nici o declaraţie politică şi nu a participat la nici o moţiune de cenzură; de altfel, senatorul Timotei Stuparu face parte din actuala majoritate parlamentară, şi nu avea cum să participe la vreo moţiune de cenzură împotriva actualei puteri, iar declaraţiile politice nu-şi aveau rostul.

Altfel, senatorul Stuparu nu este un om sărac; are trei terenuri în comuna natală, Ţigăneşti, însumând 21.400 m.p. şi încă patru loturi de teren agricol în comuna Poroschia, însumând 4.500 m.p. Senatorul are un apartament în Alexandria, în suprafaţă de 93 mp şi o casă la Ţigăneşti în suprafaţă de 144 mp. A investit 2.684 lei la un fond de investiţii, dar are şi câteva datorii: are un împrumut de 65.000 lei contractat în 2013 şi scadent în 2015 şi este şi girantul la un alt credit de 98.000 euro, împrumut făcut pe perioada 2008-2038.

În ce priveşte prezenţa sa în colegiu, senatorul Timotei Stuparu vine la fiecare sfârşit de săptămînă în judeţ, ia pulsul alegătorilor, şi află şi dânsul, ca majoritatea parlamentarilor, că teleormănenilor le trebuie locuri de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.