Senatorul social-democrat Nicolae Mohanu, pesedist cu state vechi în partid, până la ultimele alegeri parlamentare primar al unuia dintre cele mai sărace oraşe din judeţul Teleorman, s-a născut pe 02.11.1946, este un om serios şi mai ales sobru, dar care ştie să guste şi glumele atât ale prietenilor şi apropiaţilor din partid, cât şi ale adversarilor politici, pe care tot timpul i-a socotit nişte competitori, nu nişte adversari sau duşmani demni de toată ura sa, pe care nu a manifestat-o niciodată în viaţă.
Nicolae Mohanu a reuşit performanţa să ajungă senator, în favoarea sa votând 41.009 alegători din cei 54.632 de votanţi din colegiu. Acum, în Camera Superioară a Parlamentului, senatorul Nicolae Mohanu face parte din comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului, iar pe de altă parte face parte din grupul de prietenie al Parlamentului României cu Parlamentele din Indonezia, unde este secretarul comisiei respective, şi cel al Estoniei, unde este simplu membru.
Pe perioada actualului mandat, de când este Nicolae Mohanu, senatorul social-democrat a avut, sau a participat la şase iniţiative legislative, a făcut două declaraţii politice, a luat de trei ori cuvântul în Parlament, nu a făcut nici o interpelare, nu a pus nici o întrebare nimănui, şi nu a participat la nici o moţiune de cenzură, partidul din care face parte fiind la putere.
Senatorul Nicolae Mohanu a fost părtaş la iniţiativele legislative referitoare la modificarea şi complectarea legilor referitoare la Ordonanţa de Guvern privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, la modificarea Legii privind alocaţiile de stat pentru copii, a legii dialogului social, a legii privind regimul juridic al construcţiilor, dar a semnat şi câteva modificări la Constituţia României. În ce priveşte declaraţiile politice ale senatorului social-democrat Nicolae Mohanu, acestea s-au referit la Strategia Dunării, cum de altfel era normal, senatorul ajungând în Parlament de pe malurile Dunării, cunoscând bine respectivul areal, dar şi în ce priveşte regionalizarea României, proiect iniţiat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Teleorman, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea.
Cu toate că a fost primar al oraşului Turnu Măgurele în patru mandate, iar acum este senator, şi la putere, Nicolae Mohanu nu este o persoană bogată. Senatorul are în posesie, prin moştenire, 300 mp la Căpăţâneşti, în judeţul Argeş, are două terenuri, unul de 637 mp şi altul de 6.500 mp în Turnu Măgurele, şi alte 6.708 mp la Seaca. Senatorul are o casă, un apartament modest, în suprafaţă de 61,77 mp în Turnu Măgurele, are o maşină Dacia 1300 din 1998, cumpărată în rate, în schimb are ceva datorii: are un împrumut de 16.000 de euro pe perioada 2009- 2016, şi alt împrumut de 25.000 lei contractat în anul 2010 şi scadent în 2014.
Este un om in adevaratul sens al cuvantului.
Modest, sta cu toata lumea de vorba promite
in masura in care stie ca rezolva problemele.
Chiar daca nu este nascut in Teleorman este prin anii petrecuti in acest judet un adevarat teleormanean.