Politic

Profil de parlamentar Ică Calotă Florică – deputat Colegiul 5 Roşiorii de Vede

Ioan DUMITRESCU

Ică Calotă Florică s-a născut pe 25.04.1964 în comuna Plosca. De care nu s-a despărţit niciodată, din judeţul Teleorman, şi în C.V.-ul său declară că încă este necăsătorit. A absolvit Facultatea de Chimie Alimentară din Galaţi, apoi în anul 2000 a absolvit Universitatea Ecologică din Bucureşti, pentru ca în anul 2008 să îşi dea Masterul la Universitatea Bioterra, tot în Bucureşti.

În Parlamentul României, liberalul Ică Calotă Florică a intrat după alegerile din 2012, ocupând Colegiul 5 Roşiorii de Vede, beneficiind de votul a 19.366 de alegători din cei 27.269 câţi s-au prezentat la votare. Deputatul liberal de Teleorman Ică Calotă Florică face parte din Camera Deputaţilor din Comisia pentru muncă şi protecţie socială, la fel cum face parte din Grupurile de prietenie cu Parlamentele Statului Plurinaţional Bolivia, cu Parlamentele din Republica Bulgaria şi din Republica Ungaria, dar nu se ştie dacă a fost în respectivele ţări deocamdată, dacă urmează să meargă, dacă va avea contacte cu parlamentarii, eventuali liberali, din ţările respective, sau este doar onorific membru unui grup parlamentar de prietenie cu parlamentele altor state.

În ce priveşte activitatea profesională a omului Ică Calotă Florică, până ca acesta să ajungă deputat, despre acesta se ştie că a fost şef;  între anii 1987-1990 a fost şef de fermă la IAS Chilia Veche, între 1990- 1993 a fost şef de fermă la SC Danubius Zimnicea, între 1993- 1997 a fost administrator la SC Palomet SRL, pentru ca în perioada 1997-2000 să fie director adjunct la Direcţia Agricolă de Dezvoltare Rurală. În perioada 2000- 2002 a îndeplinit funcţia de administrator la SC Pacific, între 2002- 2005 a fost pe postul de inginer de specialitate la Consiliul Judeţean Teleorman, iar între 2005-2008 a fost director al director al Direcţiei Agricole de Dezvoltare Rurală. Ultima funcţie pe care a ocupat-o Ică Calotă Florică, înainte de a deveni parlamentar a fost cea de ales viceprimar liberal al municipiului Alexandria, în perioada 2008- 2012.

De când este deputat, Ică Calotă Florică a luat o singură dată cuvântul în Camera Inferioară a Parlamentului, atunci când a depus jurământul de credinţă, pe data de 20 decembrie 2012, şi a participat la două iniţiative legislative, cea referitoare la declararea zilei de 10 mai drept Ziua Declărării Independenţei României, şi la Legea de revizuire a Constituţiei Statului.

Deputatul Ică Calotă Florică, Colegiul 5 Roşiori de Vede, a participat la dezbaterile din Parlamentul României făcând şi patru interpelări sau întrebări, în accepţia sa preţioase, acestea referindu-se la Legea legumelor şi fructelor autohtone, la impozitarea autospecialelor şi a sediului social Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, la acordarea de recompense salariale pentru unii angajaţi ai MAI, şi la achitarea restanţelor salariale ale angajaţilor Camerei Agricole Teleorman. În rest, deputatul PNL Ică Calotă Florică nu a făcut nici o declaraţie politică în Parlament, dar nici nu a participat pe la vreo moţiune de cenzură.

Altfel, deputatul din Colegiul 5, Roşiorii de Vede, Ică Calotă Florică nu a reuşit în cei 49 de ani ai săi să adune prea mari şi multe averi: nu este posesorul de terenuri şi de moşii, nu are decât două apartamente modeste în Alexandria, unul de 88 şi unul de 50 de metri pătraţi, nu are maşină, nu are depozite bancare, nu are active financiare, nu a făcut plasamente şi investiţii, în schimb are ceva datorii, un împrumut de 26.000 RON luat în anul 2012 şi scadent în 2017, şi alt împrumut de 16.000 euro contractat pe perioada 2008- 2034.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.