Politic

Profil de parlamentar – Deputat Elena Cătălina Ştefănescu

Ioan DUMITRESCU

Tânăra deputat din Colegiul 1 Turnu Măgurele, Elena Cătălina Ştefănescu, s-a născut pe 28 august 1988 la Râmnicu Vâlcea. A absolvit, rând pe rând, Facultatea de limbi şi literaturi străine, apoi Institutul Puşkin din Moscova, după care şi-a dat şi masterul la SNSPA, după care a activat ca voluntar în cadrul Crucii Roşii.

În Camera Deputaţilor face parte din Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, iar de când este parlamentar a luat cuvântul în 9 şedinţe ale Parlamentului, a ţinut 6 declaraţii politice, a avut 4 întrebări şi interpelări şi are deja 13 propuneri legislative, privind modificarea Legii educaţiei, a Statutului deputaţilor şi senatorilor, a legii referitoare la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, pe mediu la dezvoltarea mai multor spaţii verzi, pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, promovarea persoanelor cu handicap, combaterea produselor cu efecte psihoactive, modificarea unor acte normative în domeniu electoral, revizuirea Constituţiei, modificarea legii concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, şi pentru un cadru legislativ care să faciliteze apariţia profesiei de bonă şi de babysitter.

Social-democrata Elena Cătălina Ştefănescu nu este un deputat prea bogat deocamdată, având doar un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de doar 60 mp, şi o singură maşină, un Citroen C 3. Nu are conturi în bănci, nu are acţiuni la vreo societate, nu are terenuri, în schimb are o datorie măricică, de 50.325 lei, de la un împrumut contractat în anul 2011, cu un an înainte de alegerile parlamentare, scadent tocmai în anul 2040. Altfel, deputatul Elena Cătălina Ştefănescu apare din când în când şi prin Colegiul Turnu Măgurele, dar prezenţa ei este cât se poate de discretă, încât puţină o lume o remarcă, o vede sau o cunoaşte.

One Comment

  1. Are destul timp sa-si rotunjeasca veniturile.Tudorel de exemplu cand a intrat in politica prin ’96 avea un prapadit de OLCIT cumparat pe banii dati de maica-sa obtinuti din vanzarea porumbului de pe cele cateva pogoane de pamant,iar acum a depasit suprafata aia de zeci de ori si nu numai!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.