Politic

Profil de candidat – Ţole Marin: candidat Senat – Colegiul 2 Teleorman

Ioan DUMITRESCU

Născut în 22.02.1956, Marin Ţole a reuşit performanţa să devină doctor în economie în 1999, domnia sa fiind profesor universitar dr. la Facultatea de Management M.K.-Universitatea Româno-Americană, exprimându-şi intenţia de a candida pentru funcţia de membru al Senatului Universităţii din Bucureşti încă din data de 22 februarie 2012, iar o zi mai târziu, domnul Marin Ţole avea să declare în scris că: “Nu mă voi afla în situaţiile de incompatibilitate prevăzute de lege” (declaraţie făcută pe 23.02.2012)

Profesor universitar, Marin Ţole predă cursuri disciplinare despre: economie financiară, finanţele firmei, gestiunea financiară a firmei, analiză şi comunicare financiară, gestiunea afacerii. Prezentându-se singur, Marin Ţole consideră că are spirit de echipă, întreţine relaţii de colaborare profesională cu toate categoriile de angajaţi, a dat şi dă dovadă în continuare de perseverenţă şi tenacitate în dezvoltarea unui climat de muncă angajant.

Domnia sa se consideră un bun organizator şi iniţiator de acţiuni şi poate de aceea se aventurează acum în lupta politică pentru câştigarea (eventual) a Colegiului 2 Senat din Teleorman.

Marin Ţole ne spune că, în afară de limba română, este cunoscător, vorbitor şi utilizator al limbii engleze şi bulgară, dar şi faptul că este posesorul permisului B de conducere.

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, susţine că Marin Ţole va fi contracandidatul lui Crin Antonescu în Teleorman, Blaga amintind şi că în afara faptului că este democrat-liberal, Ţole “este şi localnic”.

Se vorbeşte că Antonescu Crin a ales să candideze în judeţul Teleorman, producând respectiva faptă în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea şi pentru a da un semnal că Uniunea Social Liberală nu este o alianţă de conjunctură. Faptul că Marin Ţole are curajul de a candida împotriva lui Crin Antonescu în judeţul lui Liviu Dragnea este efectiv proba democraţiei din anii postdecembrişti. Ţole Marin este apreciat nu pentru faptul că dă dovadă de inconştienţă sau de nemăsurată aroganţă. Venit de nicăieri, dar la remorca PDL, de multe ori chiar în vagonul de clasa I, Marin Ţole, candidat la Colegiul 2 Senat pentru judeţul Teleorman, este foarte posibil să nu fi produs nimic remarcabil pentru partid şi, cu toate acestea, a fost nominalizat. În Statele Unite ale Americii este o onoare să fii doar candidat la preşedinţie; scorul pe care îl obţii nici nu contează. Ideea în sine de a fi candidat este fabuloasă.

Dacă este mâna dreaptă, sau mâna stângă a preşedintelui interimar PDL Marian Zlotea, dacă are vreo şansă sau nu, nici nu contează. Cert este faptul că totuşi PDL Teleorman, fără busolă, riscă să arunce în luptă un om care poate fi chiar un om normal, profesor, chiar fără renume la nivel judeţean, care ar prefera să abandoneze catedra pentru politică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.