Politic

Profil de candidat – Stelică Tălpigă – candidat Colegiul 2 Senat

Ioan DUMITRESCU

Născut pe 2 ianuarie 1963 în comuna Giuvărăşti din judeţul Olt, Stelică Tălpigă a făcut şcoala primară în satul Moldoveni, din Teleorman, între anii 1970 şi 1978, iar după aceea a urmat Liceul Pedagogic din Turnu Măgurele la secţia de învăţători, în anii 1978-1982.

Astăzi, Stelică Tălpigă lucrează în învăţământ la Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă din Alexandria, având o experienţă profesională de 26 de ani.

A lucrat iniţial în perioada 1984-1985 la Casa de copii din Roşiorii de Vede; între anii 1985-1987 a predat la Şcoala gimnazială din Pietroşani, iar din 1987 până în 1990 a lucrat la Şcoala Bujoru. Din 1990 până astăzi, în 1012, Stelică Tălpigă a activat ca dascăl la şcoala ajutătoare din Alexandria, la Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă din municipiul reşedinţă de judeţ. Din 2001 până astăzi lucrează ca şi consultant financiar la ING, iar din 1998 este şi liderul de sindicat al şcolii de fete din Alexandria. De la alegerile locale din 2012, Stelică Tălpigă devine consilier local în Consiliul municipiului Alexandria pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu.

După ce a studiat cursuri de pedagogie şi psihologie şi s-a calificat ca pedagog de recuperare, Stelică Tălpigă a reuşit să obţină mai multe diplome de calificare, precum cea de învăţător, educaţie pentru calitate, managementul valorilor educative, iniţiere în utilizarea calculatorului şi a softurilor educaţionale, precum şi un certificat de educaţie financiară.

În ce priveşte posibilităţile de comunicare, Stelică Tălpigă înţelege, vorbeşte şi scrie în limba franceză, în limba română dovedind atât competenţe şi abilităţi sociale, precum şi organizatorice, probând până în momentul actual că ştie să lucreze în echipă. Atras de carisma lui Dan Diaconescu, Stelică Tălpigă s-a înregimentat în Partidul Poporului DD, formaţiune politică ce se află în ultimele sondaje de opinie pe locul trei, cu 14,9 procente, după Uniunea Social Liberală care adună 57,4 procente şi PDL cu 16%. Faptul că în acestă iarnă Stelică Tălpigă se aventurează în lupta pentru obţinerea unui mandat de senator în Colegiul 2 nu este dovada inconştienţei politice, ci mai degrabă a curajului politic al omului care înţelege rolul politicii în pârdalnica de viaţă în care se zbate România. Fără să ţină cont suficient de şansele pe care le are în respectiva competiţie, Stelică Tălpigă probează atât curajul aventurierului, cât şi calculul politic al celui care, cu Partidul Poporului Dan Diaconescu, a reuşit să devină consilier local municipal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.