Politic

Profil de candidat – Niculae Mârzan – candidat Colegiul 2 Camera Deputaţilor

Ioan DUMITRESCU

Niculae Mârzan s-a născut pe 18 octombrie 1951, la Slobozia Mândra. Acolo a făcut şi şcoala generală între anii 1958-1965. Liceul însă avea să-l urmeze la Liceul teoretic Unirea din Turnu Măgurele, după care avea să-şi ia o anume direcţie în viaţă; a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri din cadrul Ministerului Internelor, departamentul Securităţii Statului, apoi Facultatea de Drept, după care a devenit ofiţer al securităţii, spionaj şi contraspionaj în cadrul departamentului economic.

A activat, rând pe rând, ba ca jurist consult al unei societăţi comerciale din Zimnicea, ba ca şef al Poliţiei de frontieră din acelaşi oraş. Niculae Mârzan a mai fost şi director la SC Interagro, dar şi director la Administraţia Publică Locală, la Primăria Alexandria. Acelaşi om a ocupat mai apoi funcţia de şef al corpului de control ai Instituţiei Prefectului, apoi şef de cabinet al prefectului, dar şi consilier local în consiliul local al municipiului reşedinţă de judeţ, Alexandria, două mandate, în perioada 2004-2012.

Până la Revoluţia din 1989, de voie, de nevoie, Niculae Mârzan a fost membru al Partidului Comunist Român. În anul 2003 însă a încercat structurarea în Teleorman a Partidului Socialist Unit, formaţiune politică din care se pare că a fost exclus fiindcă nu a acceptat o colaborare cu PSD-ul anilor respectivi. Mârzan a fost o lună şi un pic şi pe la Partidul Conservator, din care se pare că a plecat tot datorită prezenţei, în acea formaţiune politică a lui Teodor Niţulescu. În anul 2006 se regăseşte în Partidul România Mare, formaţiune bine reprezentată de foşti colonei ai securităţii.

Dacă vorbeşti însă cu Niculaie Mârzan, poţi fi păcălit, dacă accepţi că în simplitatea sa, preferă să muncească. Îi place muzica, de orice fel, de orice natură, în orice interpretare, îi place viaţa şi chiar declară nonşalant că “nimic din ceea ce este omenesc nu îmi e străin”.

Altfel, cu vremea şi cu vremurile, Niculae Mârzan este din ce în ce mai pesimist, având din ce în ce mai puţine speranţe, atât datorită vârstei, cât şi contextului socio-economic. De altfel, Niculae Mârzan este sceptic şi în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, referitor la structura respectivă gândind că a avut şi urcuşuri, dar şi coborâşuri, asemenea imperiilor din istorie.

Mârzan, ca fost securist, şi poate şi actual, este în general sceptic dar mai ales suspicios, apreciind că România este un tărâm de experiment pentru sistemele sociale, din laboratoarele experimentale ale marilor puteri occidentale.

Altfel creştin, ortodox, mai mult sau mai puţin practicant, Niculae Mârzan a pus umărul ca şi ctitor al bisericii din Prundu, comuna Lunca.

2 Comments

  1. Ion Popescu

    Foarte interesant acest personaj!Daca pana in’89 a terorizat locuitorii orasului Zimnicea si a comunelor din preajma,dupa acest an s-a apucat de afaceri, a cochetat cu mai multe formatiuni politice a mai dat teapa pe la un mare miliardar,din 2006 plateste cotizatie la PRM,iar in acest an la alegerile locale candideaza pe listele UNPR pentru a obtine un loc de consilier judetean!? In aceste conditii el trebuia sa fie exclus din PRM,dar nu se intampla acest lucru si cum tupeul fostilor securisti nu are margini revine ca interimar la conducerea filialei judetene a PRM Teleorman si mai si candideaza!? Oare cu ce profil se va prezenta in fata alegatorilor in colegiul ales? Personal cred ca are bani de aruncat in vant!

  2. Tradiasca Tovarashul Maior MARZAN!!!!Va vota cu totii, ca sa moara de neceaz, kurwele si hotii!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.