Social

Profesorul și consilierul județean Cornel Bleajă, acuzat de agresiune sexuală, a fost ARESTAT preventiv pentru 30 de zile

Cu câteva zile în urmă, în spațiul public au apărut informații privind conduita profesorului de fizică de la două unități de învățământ din Zimnicea, Bleajă Cornel, care a fost acuzat de mai multe fete, foste și actuale eleve, că apropierile fizice ale acestuia depășeau cu mult limitele normale.

Inspectoratul de Poliție al Județului Teleorman s-a autosesizat în urma acestor dezvăluiri, iar vineri, 11 noiembrie, Bleajă a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Teleorman.

“În urma apariției unor informații în mediul online privind faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din orașul Zimnicea ar fi exercitat unele „apropieri nefirești” față de anumite eleve cu ocazia cursurilor desfășurate în incinta unității școlare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să comunice următoarele:

În baza aspectelor semnalate în spațiul public, la data de 04.11.2022, în urma verificărilor efectuate de polițiști la unitatea respectivă de învățământ a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „agresiune sexuală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 219 alin.1 și alin.2 lit.a și c CP.

Polițiștii au continuat urmărirea penală față de posibilul autor al comiterii faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „agresiune sexuală”, în data de 10.11.2022 fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore pe numele bărbatului.

A fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar procurorul de caz a înaintat dosarul penal la instanța de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

În urma administrării probelor, cadrul didactic a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de poliție Județean Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.