Social

Profesorii vor primi diferențele salariale pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021

În ședința de joi, 14 aprilie, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021.

Autoritățile consideră că această măsură reparatorie este necesară pentru a asigura salarizarea corectă și echitabilă a personalului didactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, conform prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017, cu aplicarea Deciziilor ÎCCJ, și pentru a preveni orice discriminare a salariaților.

Diferențele de drepturi salariale vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic și vor fi actualizate cu indicele de inflație. Sumele se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației, și se vor plăti eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a actului normativ, astfel:

5% din valoarea diferențelor salariale în primul an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG; 10% din valoarea diferențelor salariale în al doilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG; 25% din valoarea diferențelor salariale în al treilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG; 25% din valoarea diferențelor salariale în al patrulea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG; 35% din valoarea diferențelor salariale în al cincilea an calendaristic de la data intrării în vigoare a prezentei OUG.

Plata sumelor în cauză se va face anual, într-o singură tranșă, până la data de 30 iunie.

Pentru anul 2022, plata sumelor se va face într-o singură tranșă în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului act normativ.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.