Eveniment

Profesorii din Teleorman ar putea lua salarii diminuate cu 10% luna aceasta

O situație cel puțin bizară ne-a fost semnalată zilele acestea. Este vorba despre salariile din unitățile de învățământ din Teleorman, care ar putea fi plătite luna aceasta în procent de 90%.

Chestionată în legătură cu acest lucru, inspectorul școlar general, Valeria Gherghe, nu a negat, dar și-a exprimat, în același timp, speranța că situația se va rezolva. Din spusele acesteia, motivația pentru care s-a luat decizia ca salariile să fie plătite în procent de 90% ar fi lipsa banilor, în mod special la școlile din mediul rural, unde s-au adunat și multe datorii, iar pentru evitarea oricăror suspiciuni de discriminare, ISJ Teleorman a luat, inițial, decizia ca și retribuțiile angajaților din cadrul inspectoratului să fie diminuate.

În același timp, însă, tot Valeria Gherghe afirmă că a făcut demersuri către Ministerul Educației pentru suplimentarea fondurilor alocate plății salariilor din această lună, astfel încât până la ziua de salariu, acesta să fie achitat în totalitate.

De ce s-a ajuns la această încurcătură, în condițiile în care fondurile de salarii nu au nici o legătură cu fondurile alocate investițiilor sau plăților pentru arierate, rămâne de văzut. Asta dacă nu cumva, este doar o simplă eroare de… calcul.

 

2 Comments

  1. Bivolita aceasta gherghe trebuie urgent schimbata din functie si trimisa sa vinda zarzavat in piata .Sint atitea cadre didactice sclipitoare ce merita functia de inspector general .gherghe bivolita strica mult calitatea invatamintului din Teleorman si nu numai.

  2. Adică trebuie sa aveți grija ce votati, stimați profesori!
    Acesta este mesajul pe care vi-l trimit șefii pesediști.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.