Social

Profesorii debutanți din Teleorman care s-au înscris în programul-pilot de mentorat NEST află la sfârșitul acestei săptămâni dacă au fost selectați

Ministerul Educației din România participă la programul de politică al UE Suport și formare pentru cadrele didactice debutante (NEST), derulat în cadrul Erasmus +, Acțiunea-cheie 3 privind schema de finanțare pentru experimentarea de politici publice, cu un program-pilot de mentorat ce vizează cadrele didactice debutante. Pilotarea programului se desfășoară pe o perioadă de doi ani școlari, începând cu anul 2021. Activitățile se derulează în consorțiu prin colaborarea a 16 organizații partenere din 5 state membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Spania și România) și face parte din proiectul internațional NEST – Suport și formare pentru cadre didactice debutante, finanțat prin programul Erasmus+, subprioritatea 3 “Sprijin pentru reforma politicilor  publice”.

În România, proiectul este derulat în parteneriat de Ministerul Educației şi Teach for Romania, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. NEST contribuie la stabilirea de noi practici de mentorat adaptativ pentru cadrele didactice aflate la început de carieră. Scopul NEST constă în implementarea unui sistem de formare de mentori, respectiv evaluarea efectelor acestui tip de formare asupra mentorilor și cadrelor didactice debutante care lucrează în școli defavorizate din România.

Pentru a fi selectat în program, cadrele didactice trebuie să aibă cel mult cinci ani de experiență în predare în sistemul public, să predea în anul școlar 2022-2023 în ciclul preșcolar, primar sau gimnazial într-o școală vulnerabilă din județele Alba, Dâmbovița, Olt, Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Botoșani, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Călărași, Ialomița, Teleorman.

Termenul-limită de înscriere a fost 7 octombrie 2022, urmând ca fiecare candidat să primească un răspun până în data de 14 octombrie 2022.

Acest program-pilot de mentorare a cadrelor didactice debutante face parte din proiectul NEST, un proiect internațional finanțat prin programul Erasmus+, sub prioritatea 3 „Sprijin pentru reforma politicilor publice”. Acest proiect este derulat în consorțiu, prin colaborarea a 16 organizații partenere din 5 State Membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Spania, Bulgaria și România) și are ca scop pregătirea profesorilor debutanți din mediile vulnerabile pentru cariera de profesor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.