Eveniment

Procurorii DIICOT Olt au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Teleorman şi Olt pentru acte de şantaj şi cămătărie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 10 persoane, cetăţeni români, sârbi şi bulgari, specializaţi în contrabandă cu ţigări şi în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, având drept scop comercializarea ilegală a unor cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Serbia. Aceştia acţionau nu numai în judeţul de domiciliu, ci şi pe raza judeţelor Dolj şi Teleorman, obţinând beneficii financiare substanţiale din săvârşirea de acte de şantaj şi cămătărie. Învinuiţii au împrumutat mai multe părţi vătămate cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii grupării, prin violenţă şi ameninţări, au obligat victimele să întocmească acte de vânzare cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor.

De asemenea, marţi, 6 noiembrie, pe raza judeţelor Teleorman şi Olt, Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, B.M. “Fraţii Buzeşti” Craiova şi S.I.R. Olt, au fost efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au fost conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.