Eveniment

Procesiune de Florii, organizată ieri la Alexandria / Prefectul Haralambie Epure, singurul participant dintre oficialitățile locale

Ieri după-amiază, Episcopia Alexandriei și Teleormanului a organizat tradiționala Procesiune de Florii, pentru a marca Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim. La eveniment, au participat numeroși credincioși și Înalte Fețe Bisericești care slujesc în biserici de pe raza județului Teleorman, Episcopia invitând și reprezentanți ai autorităților publice. Singurul dintre oficialitățile locale care a răspuns, însă, prin participare a fost prefectul de Teleorman, Haralambie Epure.

„Am răspuns din toată inima invitației Episcopiei Alexandriei și Teleormanului de a participa la tradiționala Procesiune de Florii, organizată la Alexandria, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Evenimentul a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei, în Biserica Mănăstirii Sfântul Alexandru – Catedrala Episcopală, de către Preasfințitul Părinte Galaction. Procesiunea a pornit de la Catedrala Episcopală urmând traseul str. Independenței – str. Colfescu – str. Dunării – str. 1848 – str. Carpați – str. Brâncoveanu – str. Gheorghe Doja – str. Independenței – Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru, unde Preasfințitul Părinte Episcop Galaction a rostit Rugăciunea pentru pelerini și un cuvânt de învățătură.

Vă doresc dumneavoastră, tuturor cetățenilor din județul Teleorman, să vă bucurați din plin de zilele de sărbătoare ce urmează, zile încărcate de spiritualitate, să vă lăsați sufletele inundate de pace și liniște, alături de toți cei dragi!

Dumnezeu să ne vegheze pe toți!”, a scris prefectul Haralambie Epure pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.