Social

Procentul de promovabilitate la definitivat în Teleorman a rămas neschimbat după contestaţii

Monica DUMITRESCU

Niciunul din cei 25 de dascăli care au contestat notele la definitivat anul acesta nu a obţinut după reevaluarea lucrărilor punctajul necesar pentru a fi declaraţi promovaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, au fost modificate câteva dintre note, însă nu suficient pentru a atinge nota 8, nota minimă pentru promovare.

Aproape o treime din numărul candidaţilor teleormăneni, care au finalizat examenul naţional de definitivare în învăţământ în sesiunea 2016, au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate. Rezultatele finale au fost publicate joi, 18 august, atât la centrul de examen, cât şi pe pagina web definitivat.edu.ro.

Anul acesta la examenul de definitivat în învăţământ s-au înscris 121 de dascăli. Au fost admişi să participe la proba scrisă 114 candidaţi care au îndeplinit cumulativ condiţiile prevăzute de metodologie, însă s-au prezentat doar 93 dintre aceştia. 20 de candidaţi s-au retras după ce au văzut subiectele, în cursă rămânând doar 73 de candidaţi. În

Doar 40 din cei 73 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul în această sesiune, dobândind dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Cei care nu au promovat definitivatul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. Conform metodologiei, profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.