Social

Procent de promovabilitate sub 30% la simularea bacalaureatului în Teleorman

bacÎn zilele de 22 şi 28 februarie 2013, în unităţile de învăţământ liceal din Teleorman s-a desfăşurat simularea bacalaureatului la limba şi literatura română, respectiv la matematică sau istorie, funcţie de profilul urmat de candidat. Rezultatele au fost dezastruase, cu mult sub aşteptările elevilor, mulţi dintre aceştia dând vina pe subiecte, pe care le consideră extrem de dificile, dar şi pe lipsa de obiectivitate a dascălilor care au corectat lucrările. Dascălii spun însă că elevii sunt slab pregătiţi şi nu tratează cu seriozitate examenul.

Potrivit rezultatelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, la limba şi literatura română din cei 2783 elevi prezenţi la simulare, 1749 nu au reuşit să obţină minim nota cinci, în procente aceasta însemnând o promovabilitate de doar 37,15%. Cele mai slabe rezultate au obţinut elevii la matematică, conform datelor ISJ din totalul de 1944 elevi prezenţi la această probă, 1680 au obţinut note mai mici decât 5, acesta însemnând o promovabilitate de 13,58%. Rezultate ceva mai bune s-au înregistrat la istorie, unde din cei 455 de elevi participanţi au obţinut note sub cinci 160 de elevi, la această disciplină procentul de promovabilitate ajungând la 64,84%. Una peste alta, dacă acesta ar fi fost examenul de Bacalaureat şi nu doar o simulare, mai puţin de 30% dintre participanţi ar fi promovat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta va fi organizată încă o sesiune a simulării Examenului de Bacalaureat, de data aceasta elevii urmând să susţină evaluarea la toate cele trei discipline de concurs. În cea de-a doua sesiune, proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie, iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai. De data aceasta, subiectele vor fi aceleaşi pentru toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.