Economie

Procedura de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, modificată

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează operatorii economici cu privire la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 24 din 09 ianuarie 2023 a Ordinului nr. 3.309 din 28 decembrie 2022 pentru modificarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, aprobată prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1.150/2020.

Operatorii economici care dețin autorizație/autorizație integrată de mediu au obligativitatea de a solicita vizarea actului de reglementare cu maxim 90 de zile și minimum 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare zilei și lunii în care a fost emis. În cazul în care autorizația pe care acesta o deține a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcție de ziua și luna în care a fost emisă autorizația inițială.

Conform Ordinului, pentru solicitările transmise în termen mai scurt decât cel specificat anterior, autoritatea publică pentru protecţia mediului decide dacă este posibilă derularea procedurii de aplicare a vizei anuale până la data corespunzătoare zilei şi lunii în care a fost emisă autorizaţia/autorizaţia integrată de mediu iniţială.

Pentru a stabili necesitatea verificării amplasamentului, autoritatea publică pentru protecţia mediului va lua în considerare următoarele aspecte: au existat poluări accidentale pe amplasamentul autorizat; au fost formulate reclamaţii/sesizări referitoare la activitatea autorizată; există antecedente în ultimii 3 ani de nerespectare a măsurilor de monitorizare pentru activitatea autorizată; există antecedente în ultimii 3 ani de neîndeplinire a obligaţiilor de raportare pentru activitatea autorizată; activitatea autorizată prezintă risc crescut de poluare a mediului şi altele asemenea.

În cazul în care, în urma verificării documentelor transmise şi după caz, în urma vizitei de amplasament, se constată că activitatea se desfăşoară cu respectarea condiţiilor impuse prin autorizaţia/autorizaţia integrată de mediu şi că nu au intervenit modificări de fond în activitatea desfăşurată, în termen de 5 zile lucrătoare autoritatea publică pentru protecţia mediului emite decizia de aplicare a vizei anuale.

Pentru solicitarea de aplicare a vizei anuale se percepe un tarif în cuantum de 100 lei pentru autorizația de mediu și 300 lei pentru autorizația integrată de mediu. Tariful se achită în avans la sediul autorității publice pentru protecţia mediului sau prin ordin de plată.

Solicitarea vizei anuale se poate face atât la ghişeul din cadrul instituţiei cât şi prin mijloace electronice (pe e-mail: office@apmtr.anpm.ro; fax: 0247316228) sau  servicii de curierat (adresa: mun. Alexandria, str. Dunării, nr. 1, jud. Teleorman).

Documentele necesare solicitării vizei anuale sunt postate pe site-ul oficial al APM Teleorman: http://apmtr.anpm.ro/reglementări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.