Social

Probleme locative în Alexandria. Municipalitatea se zbate să deblocheze situaţia

Monica DUMITRESCU

Numărul alexăndrenilor care au solicitat o locuinţă din fondul locativ al municipiului a depăşit 1600. Fie că este vorba de tineri care speră să obţină o locuinţă ANL sau de persoane care au solicitat locuinţe sociale sau de serviciu, cu toţii mai au de aşteptat, la această dată nefiind disponibile astfel de locuinţe.

Primarului municipiului,Victor Drăguşin, spune că se fac demersuri pentru deblocarea situaţiei. 35 de apartamente ANL se află în construcţie şi urmează să fie predate în toamna acestui an. O veste bună pentru tinerii aflaţi pe lista de aşteptare pentru a primi o astfel de locuinţă este majorarea vârstei maxime, de la 35 la 38 de ani. Este, însă, şi o veste mai puţin bună, chiriile au fost majorate, aşa încât pentru apartament cu două camere chiria a ajuns la 300 de lei.

În privinţa construirii locuinţelor de serviciu au fost luate în calcul terenuri situate în centrul municipiului.

“Numărul total al solicitărilor pentru locuinţe cu chirie în Alexandria depăşeşte 1.600, inclusiv cele sociale, cele convenabile. Terminăm cele 35 de apartamente până la sfârşitul verii şi începem construcţia la încă 70 de apartamente ANL. În acelaşi timp, am depus solicitare şi punem la dispoziţie teren pentru noi locuinţe ANL.

Avem o problemă în ceea ce priveşte locuiţele de serviciu, sunt instituţii care trebuie să păstreze oameni cu pregătire, fie că discutăm despre sănătate, magistratură, primărie, inspectoratul şcolar sau alte asemenea instituţii. Construcţia de locuiţe de serviciu consider că este importantă şi s-ar putea să prindem din acest an un asemenea proiect. Pentru locuinţe de serviciu se poate să fie chiar locaţia fostului cinematograf de vară, este o zonă rezidenţială drăguţă, mai avem terenuri în oraş unde putem să realizăm un bloc cu 40, 60 de apartamente. Am transmis aceste solicitări la ANL, urmează a se discuta în consiliul de administraţie şi cred că la începutul lunii septembrie să avem un răspuns”, a declarat Victor Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.