Sport

Probleme la U Cluj – Dragoş Balauru a făcut sărbătorile acasă

În timp ce multă lume aşteaptă perioada sărbătorilor de iarnă pentru a ieşi din amorţeala de zi cu zi, unul din cei mai importanţi fotbalişti din Teleorman, Dragoş Balauru, a profitat de vacanţă pentru a sta acasă, cu familia. Cel mai valoros portar pe care l-a dat judeţul şi unul din puţinii fotbalişti din Teleorman care activează la Liga 1, Dragoş Balauru, a rămas în Alexandria de sărbătorile de iarnă. Component al echipei Universitatea Cluj Napoca, pentru care a jucat sub formă de împrumut în turul de campionat, Balauru a plecat ieri spre Cluj, pentru reunirea lotului.

Înainte de plecarea spre Ardeal, portarul originar din Poroschia a ţinut să precizeze faptul că situaţia sa contractuală este deocamdată destul de clară, însă nu sunt excluse surprize. “Azi plec spre Cluj, însă peste câteva zile voi şti exact ce se va întâmpla. Deocamdată, ştiu că sunt angajat la echipa din Cluj, însă orice se poate întâmpla”, a spus Dragoş Balauru.

Portarul teleormănean n-a intrat în amănunte cu privire la acest subiect, însă veştile dinspre gruparea finanţată (în turul de campionat) de Ana Maria Prodan sunt destul de sumbre, după cum a anunţat zilele trecute preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Acesta a spus, pentru un post de televiziune central că “ U Cluj e următoarea echipă care va intra în insovenţă. Dacă până la vară vor mai fi în afară de acestea două, alte 3-4 echipe care vor proceda la fel, atunci vom rămâne doar cu 14 echipe în Liga 1”.

Să mai spunem că Dragoş Balauru a jucat pentru FCM Târgu Mureş, echipă cu care mai are un an de contract şi pentru care a debutat în Liga 1, iar în sezonul de toamnă s-a remarcat în tricoul echipei U Cluj, după ce a fost adus sub formă de împrumut.

 

Liga 1 tot mai săracă

Situaţia devine alarmantă în fotbalul românesc, acolo unde majoritatea echipelor par să nu aibă suflu pentru a continua, din cauza banilor. Din surse destul de credibile s-a spus faptul că în Liga 1 sunt probleme foarte mari, iar Mitică Dragomir a spus că “e începutul dezastrului, nu cred că sunt 5 echipe care să nu aibă probleme cu banii la acest moment”.

Prima echipă care a intrat în insolvenţă a fost Rapid, acum o lună de zile, iar acesta va fi urmat de U Cluj. Dumitru Dragomir a declarat, referitor la acest subiect că, problema majoră vine din sistemul de impozitare şi din taxele pe care echipele le plătesc către stat.  “Noi putem doar să dăm din gură, însă guvernatorii ar trebui să înţeleagă că e timpul pentru o lege nouă în privinţa taxelor şi impozitelor. Înainte plăteam 32 la sută impozit şi taxe, acum aproape 70 la sută şi nu avem nici o facilitate. În Ucraina, fotbalul plăteşte taxe de doar 13 la sută, iar în Germania de doar 11 la sută. În plus, noi am ales să implementăm cel mai dur şi mai sofisticat sistem de licenţiere dintre cele propuse de UEFA, spaniolii l-au luat pe cel mai uşor. De ce nu l-am luat şi noi pe cel din Spania?”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.