Social

Probele de aptitudini şi de verificare a competenţelor de limbă modernă pentru admiterea la liceu, programate la sfârşitul lunii mai

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu care doresc să urmeze cursurile liceale în clase cu profil vocaţional sportiv sau bilingv vor susţine probe de aptitudini sau de verificare a competenţelor de limbă modernă, după caz. Lista cu liceele teleormănene care organizează astfel de probe, precum şi calendarul de desfăşurare a fost publicat pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Astfel, elevii din clasele a VIII-a care vor să urmeze cursurile liceale la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele vor susţine probele de aptitudini în data de 28 mai. Tot pe 28 mai Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede organizează probele de aptitudini pentru elevii din clasa a VIII-a care doresc să fie admişi la clasele cu profil sportiv din cadrul acestei unităţi de învăţământ. La Liceul Teoretic Zimnicea şi Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria probele de aptitudini pentru clasele cu profil sportiv au fost programate pentru data de 29 mai. Şi aspiranţii la clasele cu profil învăţători-educatoare de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria sunt chemaţi să susţină proba de aptitudini în perioada 29-30 mai 2014.
Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria organizează în data de 30 mai proba de verificare a cunoştinţelor de limba engleză pentru admiterea în clasele cu profil bilingv.

Pentru admiterea în clasa a IX-a în unităţile de învăţământ liceal, la clasele cu profil vocaţional, sportiv sau bilingv, promovarea probelor menţionate este obligatorie, însă nu şi suficientă. Admiterea se va face computerizat, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în calculul căreia începând de anul acesta media la Evaluarea Naţională anul acesta va reprezenta 75%, iar media generală din clasele V-VIII 25%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.