Politic

PRM Teleorman şi-a ales noua conducere

Carmen Dumitrescu

Deşi până acum, în mediul politic de la  noi nu s-a mai auzit aproape deloc de PRM, iată că în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat acest partid a organizat Conferinţa Judeţeană, pentru alegerea noii structuri de conducere. Explicaţiile absenţei acestui partid de pe scena politică din Teleorman au fost furnizate chiar de către Nicolae Mârzan, preşedintele ales acum al formaţiunii politice, care a declarat că una dintre cele mai mari problem ale organizaţiei judeţene este lipsa banilor. Astfel, potrivit bilanţului financiar-contabil, acest partid mai are încă facturi neplătite şi stă foarte prost în privinţa colectării cotizaţiilor de la membri, care, în marea lor majoritate, sunt şomeri, pensionari sau salariaţi cu venituri mici. De asemenea, trebuie spus şi faptul că în tot acest timp, în care PRM a stat în umbră, au existat nişte conflicte între fostul preşedinte al partidului, D. Toader şi interimarul N. Mârzan, desemnat de conducerea centrală a partidului, conflicte pe care unii membri de partid leau menţionat pe alocuri. În aceste condiţii, este explicabilă şi absenţa PRM de la alegerile parlamentare de la finele anului trecut, membrii partidului neavând fonduri pentru campanie şi alte cheltuieli.

Astfel, sâmbătă, 31 august, la sediul judeţean al PRM, în prezenţa secretarului general al PRM la nivel naţional, Cristian Stănescu şi a vicepreşedintelui, Dorin Vulpoi au avut loc alegerile interne în organizaţia judeţeană a PRM. Numărul membrilor de partid a fost relativ mic, dar limitat, potrivit declaraţiilor lui Nicolae Mârzan, de sala mică în care s-a organizat evenimentul, fiind imposibil, în contextul Zilelor Municipiului, să se găsească o sală mai mare. Totuşi,  o parte a membrilor partidului şiau expus problemele în faţa conducerii centrale, care a luat act de ele şi a promis că va încerca să rezolve, cel puţin o parte din ele. Apoi s-a trecut la votul propriu-zis iar Nicola Mârzan, singurul candidat la funcţia de conducere a organizaţiei judeţene a fost investit cu încrederea membrilor pentru un mandate de preşedinte, acesta fiind determinat să readucă partidul la un scor electoral semnificativ.

La eveniment au fost invitaţi lideri ai mai multor partide din Teleorman, însă singurul care a fost prezent a fost Constantin Berechet, prim-vicepreşedintele PDL Teleorman, care a asigurat noua conducere a PRM de toată susţinerea.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.