Eveniment

“Prinsă în fapt” de prefect, Primăria Alexandria a trimis un utilaj să împingă în groapă gunoiul aruncat aiurea de un tractor al instituției

Ziua de luni, 18 aprilie, când a debutat campania de ecologizare “Teleorman, județ curat”, inițiată, anul acesta, de prefectul Haralambie Epure, a fost bogată în evenimente cel puțin contradictorii. Astfel, pe de o parte, era acțiunea voluntarilor cărora prefectul de Teleorman le “dăduse adunarea” pentru a strânge deșeurile adunate în zona periferică a municipiului Alexandria, asta pentru că Primăria municipiului reședință de județ a fost singura primărie de oraș care a refuzat să participe la campania de ecologizare. Pe de altă parte, în timp ce acțiunea de ecologizare se desfășura, un tractor al municipalității alexăndrene, plin cu gunoaie, tocmai era golit, dar nu în groapa de gunoi, ci mai pe lângă. Luat la întrebări chiar de prefectul Haralambie Epure, șoferul a recunoscut că acolo i s-a spus să arunce gunoiul.

A doua zi, la primele ore ale dimineții, prezent din nou “la locul faptei”, prefectul a mai avut parte de “una caldă, una rece”: un utilaj al Primăriei Alexandria împingea gunoiul aruncat impropriu în groapa de gunoi, în încercarea de a remedia ceea ce se întâmplase cu o zi înainte. Dar, pe partea opusă, reprezentanții unei societăți comerciale încercau să scape de gunoi, aruncându-l la fel de ilegal.

“Am fost la fața locului împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Teleorman, însă, din nou, am avut parte de altă surpriză: pe o parte, Primăria Alexandria își corecta greșeala, pe cealaltă, reprezentanții unei societăți comerciale aruncau gunoiul. Unde credeți? Nu în groapa de gunoi.

La fața locului a venit și Poliția Locală. A fost dată și amenda de rigoare, dar e regretabil că se întâmplă astfel de lucruri”, spune prefectul Haralambie Epure.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.