Eveniment

Prins de polițiști în timp ce fura țiței dintr-o conductă a OMV Petrom

Polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Poeni, aflându-se în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de tentativă furt calificat – constând  în faptul că persoane necunoscute au montat o sarniera pe conducta petrolieră ce aparține unei societăți petroliere – au organizat și executat, în dimineața zilei de sâmbătă, o acțiune în zona comunei Poeni și au observat un autoturism de culoare argintie care a intrat în Pădurea Galbena Selaru, aflată în vecinătate. Mergând în urmărirea acestuia, în pădure, a fost găsit autoturismul care avea în portbagaj patru recipiente pline cu combustibil ce emanau miros petrolier.

În același timp, către autoturism se îndrepta un bărbat care transporta în mâini două bidoane. S-a procedat la somarea acestuia dar nu s-a conformat, motiv pentru care unul dintre polițisti a executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare,  reușindu-se, astfel, imobilizarea persoanei în cauză.

Persoană respectivă a fost identificată ca fiind un bărbat în vârsta de 42 de ani din comuna Slobozia, județul Argeș.

În imediata apropiere a fost găsit  un recipient de 1.000 litri îngropat în pământ, plin cu țiței, în acesta fiind montată o pompă submersibilă ce alimenta mai multe bidoane, butoiul fiind alimentat cu țiței din conducta OMV Ștefan Cel Mare- Poeni, printr-o instalație artizanală.

În cadrul acțiunii, nu au fost înregistrate victime omenesti.

În prezent, se continuă cercetările, urmând ca împotriva bărbatului să fie luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.