Sport

Prinde contur ideea noii echipe divizionare din Alexandria – SCM Piteşti se mută cu totul în Alexandria?

scm-pitestiDe câteva zile, prin mediile fotbalistice din Alexandria se vorbeşte doar despre mutarea echipei SCM Argeş Piteşti în Teleorman! Deşi iniţial se spunea doar că ar fi vorba de un zvon, lucrurile au luat o întorsătură cel puţin curioasă, adică au avansat în privinţa respăectivei mutări, deşi nimeni nu vrea să confirme, sau să infirme, acest lucru, din partea alexăndreană. În schimb, la Piteşti se vorbeşte despre discuţii avansate vizavi de mutarea echipei SCM Argeş (locul 1, seria a 3-a) în Alexandria, iar anunţul făcut de viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, este cât se poate de clară: “Dimineaţă m-am trezit la Primărie cu o delegaţie de la Alexandria care mi-a spus că vrea să preia echipa. Mi-au spus că pot susţine financiar echipa printr-o societate de salubrizare. Nu le-am dat nici un răspuns pînă cînd nu vom avea un răspuns de la FRF. Dacă acesta va fi negativ, noi nu vom putea să o finanţăm. Ar fi un lucru extraordinar să se găsească o soluţie pentru salvarea acestei echipe de copii care a avut rezultate cu bani foarte puţini“!

Ce este foarte curios, din relatările făcute de presa piteşteană (sursa Curierul Zilei) este faptul că fotbaliştii echipei SCM Argeş sunt neplătiţi de câteva luni de zile, Primăria Piteşti are banii necesari pentru plata restanţelor salariale, însă “nu a fost găsită soluţia pentru a plăti salariile!” În schimb, delegaţia din Alexandria are disponibilitate financiară totală.

Din aceeaşi sursă, se pare că discuţiile sunt foarte avansate şi către FRF, iar dacă forul prezidat de Răzvan Burleanu îşi va da acceptul, atunci tranzacţia se va perfecta. Iar acest lucru se poate realiza vineri, 16 ianuarie.

– SCM Argeş Piteşti ocupă locul 1 în seria a 3-a, Liga a III-a (cu 27 puncte acumulate), şi va juca primul meci în returul de campionat contra roşiorenilor de la Sporting.

 

Surprizele din această săptămână sunt cât se poate de spectaculoase, şi ele încep de la interesul Alexandriei pentru a mai cumpăra un loc în Liga a 3-a, cu perspective reale pentru promovare în Liga a 2-a. Astfel, Alexandria ar urma să aibă două echipe de fotbal, una care ar urma să joace în Liga a 3-a – SCM Argeş Piteşti/Alexandria, finanţată de firma de salubritate, cealaltă urmând să joace mai departe în Liga a 4-a – FCM Alexandria, finanţată de Primăria Alexandria.

 

Este normal ca Alexandria să ia din nou loc în Liga a 3-a?

Punctul de vedere al conducerii clubului FCM Alexandria vizavi de o eventuală preluare de loc în Liga a 3-a este cunoscut, Bogdan Ciobanu declarându-se adeptul unei asemenea soluţii din vara acestui an. Ce este mai curios, în momentul de faţă, este faptul că tocmai firma de salubritate pe care preşedintele clubului o reprezintă în conducerea FCM este interesată să preia echipa SCM Piteşti, la acest moment!

Să mai menţionăm un singur lucru, acela că multă lume a început să vorbească despre “obiceiul” pe care şi l-a făcut Alexandria de a prelua locuri la nivel divizionar, oferite sau căutate prin diferite metode, lucru care nu poate fi văzut tocmai bine, în ansamblu.

Cum se va concretiza această iniţiativă, cât de benefică poate fi ea pentru sportul alexăndrean şi cum va fi primită de public, vom afla pe parcurs, pentru că este clar faptul că lucrurile au luat o întorsătură interesantă. Şi, până la final, cine ştie unde se va ajunge!

B.Pană

 

One Comment

  1. Stati un pic sa-si bage Voicila nasul si se va rezolva de la sine, ca si pana acum!Adica se va alege praful.Suntem obisnuiti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.