Eveniment

Principele Radu al României, lansare de carte la Alexandria

Miercuri, 8 octombrie, începând cu ora 12.00, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a fost prezent la Alexandria, unde a lansat cele mai recente volume regale, “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” şi “Trei poduri peste lume”.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman, la Sala de lectură, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României şi a Preasfinţitului Părinte Episcop, Galaction Stângă. În deschidere, au luat cuvântul domnul Viorel Fota, directorul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman, Iren Arsene – director Curtea Veche Publishing şi Nicolae Drăguşin, lector universitar, Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”. Evenimentul a inclus şi o sesiune de autografe.

“Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României.

“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal “pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de Principe.

Anterior lansării celor două volume, la Catedrala Sfântul Alexandru a avut loc o slujbă comemorativă pentru marcarea a 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a Regelui Carol I. Slujba a fost susţinută de un sobor de preoţi în frunte cu Preasfinţitul Părinte Episcop, Galaction Stângă, iar Dan Botez, susţinător al monarhiei, a ţinut un discurs în cinstea Regelui Carol I. (C.P.)

lansarelansare 4

lansare 1lansare 3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.