Eveniment

Prin ameninţări şi violenţe, patru tineri solicitau victimelor bani şi alte bunuri ce puteau fi valorificate

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii teleormăneni au fost sesizaţi cu privire la patru infracţiuni comise de persoane necunoscute, în Drăgăneşti Vlaşca. Sesizările au venit din partea a patru cetăţeni, persoane în vârstă, care au relatat despre un grup de trei necunoscuţi, cu feţele acoperite, care au pătruns pe timp de noapte în locuinţele celor pe care aveau să-i jefuiască şi, prin ameninţări şi violenţe, au solicitat bani. Casele în care cei patru au intrat nu sunt una lângă cealaltă, sunt la distanţe apreciabile, singurul lucru pe care le au în comun este faptul că sunt locuite de persoane în vârstă, fără posibilitatea de a se apăra. Faptele sesizate s-au petrecut toate în aceeaşi noapte, între orele 02:00 – 04:00, iar valoarea prejudiciului nu este nici pe departe însemnată, tâlharii alegându-se cu 42 de lei, un telefon mobil nefuncţional, un cercel smuls de la o victimă,  însă prin modul cum au fost comise infracţiunile, acestea reprezentau un pericol social ridicat, a precizat Valentin Dumitraşcu, şeful IPJ Teleorman, la breafingul de joi.

Pentru depistarea celor care au comis tâlhăriile, au fost mobilizate toate forţele disponibile de la Poliţia municipiului Alexandria şi Secţia de poliţie rurală nr. 3 Vităneşti, iar în 72 de ore cei trei suspecţi erau deja în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, cu mandate emise de judecător. Suspecţii sunt trei tineri cu vârste de 16, 17 şi 18 ani, toţi din Drăgăneşti Vlaşca. Potrivit anchetatorilor, în primele 24 de ore de la comiterea faptei au fost identificaţi cei doi minori, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti şi ulterior instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile pe numele fiecăruia. Suspectul de 18 ani a fost identificat după alte 24 de ore, a fost reţinut, de asemenea, iar instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Prejudiciul a fost recuperat.

Telefonul mobil a fost găsit asupra celui de-al treilea suspect. Cercelul sustras a fost găsit la o casă de amanet din municipiul Alexandria, după ce anchetatorii au găsit contractul de amanet şi chitanţa din care reieşea unde şi contra cărei valori a fost amanetat într-un coş de gunoi, amplasat pe spaţiul public, pe strada Bucureşti. (C.P.) talharii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.