Social

Primul voluntar cu acte în regulă din Alexandria s-a apucat de treabă – Au început preselecţiiile pentru primul cor al municipiului Alexandria

corMonica DUMITRESCU

Primăria Alexandria va înfiinţa corul de copii Melody, care să reprezinte municipiul la evenimente culturale. Iniţiativa aparţine prof. Stoican Alina Floretina, primul voluntar al municipiului Alexandria. Pentru a face parte din acest cor, copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani din municipiul reşedinţă de judeţ trebuie să treacă de preselecţia realizată de coordonatorul corului prof. Alina Stoican.

O primă etapă a preselecţiei s-a desfăşurat miercuri, 5 noiembrie, urmând ca cea de-a doua etapă să se desfăşoare vineri, 7 noiembrie, în intervalele orare 9.00-11.00 şi 17.00-18.00 în sala de festivităţi a Primăriei Alexandria.

Proiectul este un prim efect al Hotărârii Consiliului local privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat la nivelul municipiului Alexandria adoptată pe 23 octombrie. Primul contract de voluntariat a fost semnat joi, 30 octombrie. Cererea profesoarei de muzică Alina Stoican, care şi-a propus să înfiinţeze şi să se ocupe voluntar de pregătirea unui cor de copii cu vârste între 8-14 ani care să reprezinte municipalitatea la evenimente culturale a fost aprobată. Fiind primul, contractul de voluntariat al Alinei Stoican a fost semnat într-un cadru festiv de primarul Victor Drăguşin, în prezenţa câtorva zeci de tineri la vârsta majoratului, pe care primarul i-a îndemnat să trateze cu toată seriozitatea acţiunile de voluntariat în folosul comunităţii, prezentându-le şi avantajele pe care un contract de voluntariat îl poate avea în cariera lor viitoare, pe deoparte ca urmare a experienţei acumulate, pe de altă parte pentru că activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională.

 

Alţi 90 de alexăndreni doresc să semneze contractul de voluntariat

 

Potrivit reprezentanţilor primăriei, până acum au fost înregistrate 90 de cereri din partea cetăţenilor care doresc să contribuie voluntar la acţiuni din diverse domenii organizate de primărie sau care doresc să se pună voluntar în slujba comunităţii prin realizarea unor proiecte personale. O comisie special constituită în acest sens, condusă de viceprimarul Ionuţ Neacşu, va evalua cererile şi va emite procesul verbal de recomandare. Joi, 6 noiembrie, alexăndrenii care doresc să devină voluntari sunt chemaţi să susţină un interviu, urmând ca săptămâna viitoare, cei care vor fi selectaţi să semneze contractul de voluntariat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.