Economie

În primul semestru din 2016, ITM Teleorman a identificat 57 de persoane fără forme legale de angajare

Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în domeniul controlului  în domeniul relaţiilor de muncă  şi monitorizare  relaţii de muncă, ITM Teleorman, prin Corpul de control relaţii de muncă, a realizat în semestrul I 2016 un număr de  627 de controale, din care la un număr de 189 angajatori au fost constatate deficiențe. În urma deficiențelor constatate au fost aplicate 290 sancţiuni,  din care  95 de amenzi  în valoare de 483.850 lei şi  un număr de 195 avertismente.

Potrivit ITM Teleorman, deficiențele sancţionate au fost pentru  primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, fiind identificate 57 persoane fără forme legale de angajare la un număr de 28 angajatori  pentru care s-a aplicat amenzi  în valoare de 290.000 lei.

Au fost identificate un  număr de 28  persoane, prestând activitate la un număr de 2 angajatori muncă fără forme legale de angajare, în acest  caz  fiind  reţinute abateri de natură infracţională prevăzut de art. 264 al 4 din Lg.53/2003 R cu modificări şi completări  ulterioare, respectiv: “primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora fără încheierea unui contract individual de muncă constituie infracţiune, fiind  sesizat organul de urmărire penală competent”. Celor doi angajatori li s-a întocmit dosar penal în acest sens. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.