Sport

Primul incident în acest sezon – Arbitru lovit de un jucător, meci întrerupt la Călineşti!

Actuala ediţie de campionat la nivel judeţean s-a remarcat prin lipsa evenimentelor grave, echipele arătându-se tot mai preocupate de latura organizatorică a jocurilor. Numai că, în runda a 3-a a Ligii a V-a, a avut loc primul incident serios, care a dus la oprirea unui joc înainte de minutul 90.

Întâlnirea Flacăra Călineşti – Unirea Băbăiţa era aparent o dispută de jumătatea clasamentului în seria I. Pe teren însă, ostilităţile n-au fost deloc calme, deoarece încă din minutul 10 un oficial al oaspeţilor avea să fie scos din incintă, de către arbitrul Robert Croitoru (Roşiori), pentru proteste vehemente. Ulterior, jocul a avut o desfăşurare normală, iar gazdele păreau desprinse în câştigătoare, deoarece scorul avea să se schimbe în trei rânduri; I. Ghine (în minutele 24 şi 46) şi M. Petre (’37) au marcat pentru Călineşti, astfel că victoria nu mai putea fi pusă la îndoială. S-a ajuns în minutul 58, când, un alt oficial al oaspeţilor (delegatul echipei Unirea) este trimis în afara terenului, tot pentru proteste; numai că, acesta (M. Trifu), a refuzat să părăsească incinta, moment în care arbitrul a fost nevoit să aplice regula celor “3 minute” pentru reluarea meciului. Plictisit, probabil, jucăorul nr. 5 din Băbăiţa (Sergiu Roşu), s-a gândit să iasă el din teren, luând loc pe bancă! Atunci, arbitrul asistent de pe latura respectivă îl informează pe centralul Croitoru că jucătorul a părăsit terenul fără încuviinţarea arbitrului, iar acesta îi arată cartonaş galben pentru abaterea respectivă. Nemulţumit de decizia primită, jucătorul nr. 5 îi “trage” câteva înjurături printre dinţi, dar şi protestează la adresa centralului, motiv pentru care i se arată cartonaşul roşu (mai întâi a primit al doilea avertisment). Atât i-a trebuit aşa-zisului jucător din Băbăţa, pentru că imediat s-a repezit spre arbitrul Croitoru şi i-a aplicat o lovitură, cu palma, peste faţă. Descumpănit, centralul a avut câteva momente de rătăcire, după care, revenindu-şi, ia decizia să încheie jocul!

Ulterior, un alt jucător al oaspeţilor (nr. 12) a adresat şi el înjurii, jigniri şi ameninţări întregii brigăzi de arbitri, astfel că toată lumea a plecat mai devreme la cabine. Iar cazul jucătorului din Băbăiţa, dar şi comportamentul celorlalţi implicaţi, vor ajunge pe masa Comisiei de disciplină a AJF Teleorman, de astăzi.

Bogdan Pană

2 Comments

  1. Eu cred ca nu trebuie sa se arunce vina mereu pe arbitri, uitati-va la tv, dar nu la noi, in Anglia, Franta, Germania etc., vedeti ca nimeni nu cere nimic arbitrilor, sunt lasti sa arbitreze si o fac asa cum stiu ei. Ca gresesc este evident, de multe ori, dar lumea intelege. La noi, nu, frate, se da cu pumnul, ca sa fie bine priceput mesajul.. Asa nu, mai bine afara cu taranii

  2. pai bine dumnule Pana….aveam pretentii la intelectul dumitale.Cum domnule este primul incident?Cum vrei dumneata sa se opreasca aceasta lipsa de respect fata de arbitrii daca nu prin incondeierile acestor incidente de catre observatori?!!?Sau poate dumneavoastra aveti memoria scurta si nu mai retineti meciul la care ati fost prezent si unde a avut loc un incident.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.