Eveniment

Primul exercițiu “Miercurea Alarmelor” din 2020

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a continuat miercuri, 8 ianuarie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, desfăşurarea lunară a exerciţiilor pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, au fost acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din judeţ.

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană (3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele), alarmă la dezastre ( 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele), prealarmă aeriană (3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele) şi încetarea alarmei (un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute).

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară, începând cu luna august a anului 2017, exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

One Comment

  1. O idiotenie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.