Social

Primim la redacție / Recunoștință

Medicii sunt oameni cu har de la Dumnezeu, folosindu-și, pentru binele oamenilor, toate cunoștințele și experiențele acumulate. Se spune că “Dumnezeu lucrează prin oameni”. Pentru unii dintre noi, Domnul lucrează prin medici. Un astfel de om care lucrează pentru oameni prin intermediul lui Dumnezeu mi-a fost dat să cunosc săptămâna trecută când am fost internat la Spitalul “Broaște” din Alexandria. Prin gândurile care le aștern pe hârtie îmi exprim recunoștința față de doamna doctor Mihaela Zăvoeanu, medic primar în cadrul secției dermato-venerologie de la Spitalul Județean de Urgență Alexandria. O fire blândă și caldă, care îți transmite o stare de bine, dătătoare de speranțe, parcă îți ia boala cu vorba. În vederea stabilirii corecte a diagnosticului și a medicației ce urmează a fi administrate pacientului, la internare, doamna doctor poartă discuții amănunțite cu fiecare pacient, discuții privitoare la istoricul bolii, la investigațiile și tratamentele anterioare. Discuțiile pe care doamna doctor Mihaela Zăvoeanu le poartă cu pacienții sunt foarte plăcute, prietenești, aș spune, uneori presărate cu mici glumițe, care să binedispună pacientul. Limbajul utilizat, fără a face rabat de la rigorile științifice, este pe înțelesul și în interesul pacientului. De-a lungul zilei, doamna doctor monitorizează evoluția pacienților, nu doar prin obișnuita vizită de dimineață ci, domnia sa trece prin saloane și discută cu pacienții de mai multe ori pe zi.

Demn de lăudat, este și faptul că în spital este curățenie, ordine și liniște, mobilierul este nou și bine întreținut, existând o atmosferă plăcută, care ajută pacienții în vindecarea suferințelor. Întregul personal al secției, reprezentat de asistenta șefă, asistente și infirmiere are o atitudine umană față de pacienți, fiecăruia acordându-i-se atenția necesară, și, de aceea,prin acest articol, transmit mulțumirile și aprecierile mele.

Mulțumesc, doamna doctor Mihaela Zăvoeanu, pentru felul în care am fost tratat, pentru profesionalismul și omenia de care ați dat dovadă!

Dumnezeu să vă dea sănătate și gânduri bune!

(Pacient Roșoga M. Ioan / Eugen Mărunțelu, Viișoara)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.