Eveniment

Primele zile caniculare din acest an au făcut şi o victimă

Un bărbat de 67 de ani a făcut infarct şi a decedat

13 puncte de prim-ajutor au fost activate în Teleorman în zilele caniculare de săptămâna trecută şi în perioada de week-end,  în conformitate cu Planul de măsuri ce se impune în astfel de situaţii.

Acestea au fost amplasate trei la Alexandria, trei la Turnu Măgurele, tot atâtea la Zimnicea şi câte două la Roşiorii de Vede şi Videle.

La nivelul judeţului au fost dispuse, de asemenea, controale la punctele de prim-ajutor, a condiţiilor igienico-sanitare privind depozitarea şi neutralizarea deşeurilor periculoase şi monitorizarea calităţii apei potabile şi de îmbăiere. În acelaşi timp, au fost verificate condiţiile de depozitare şi de servire a alimentelor, lanţurile de frig pentru medicamente şi vaccinuri, dar şi respectarea condiţiilor de microclimat în spaţiile de cazare colectivă şi de lucru în internate, cămine, tabere şcolare, şantiere sau alte locuri de muncă.

Verificările au fost făcute de echipe de control formate din inspectori ai Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman în total, fiind efectuate 13 acţiuni de control, iar 2 agenţi economici au primit sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus remedierea neconformităţilor identificate.

Din nefericire, eforturile autorităţilor, nu au putut proteja toţi teleormănenii. Mai exact, vineri, la Alexandria, un bărbat de 67 de ani a fost răpus de caniculă şi a decedat. Căldura excesivă i-a provocat bărbatului care se deplasa pe bicicletă la orele amiezii un infarct, acesta căzând de pe bicilcetă în stradă. Oamenii care treceau prin zonă şi care au asistat la incident au sunat de urgenţă la 112, iar un echipaj de la ambulanţă s-a deplasat la faţa locului înntr-un interval destul de scurt, potrivit lui Cristian Popescu, asistentul şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman. Acesta ne-a mai precizat că bărbatul, suferind de inimă, a fost găsit în stop cardiac, i-a fost acordat primul ajutor prin aplicarea metodelor de resuscitare şi transportat de urgenţă la spital.

Odată ajuns la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, medicii au continuat manevrele de resuscitare, din păcate fără nici un rezultat, bărbatul fiind declarat decedat. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.