Politic

Primarul şi Consiliul local Mavrodin, chemaţi în judecată de Instituţia Prefectului

mavrodin1Ioan DUMITRESCU

Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman, prefectul Liviu Dumitraşcu, prin adresa nr. II/4545 din 28 iunie 2013, aduce la cunoştinţă Tribunalului Teleorman, Secţia de Conflicte de Muncă, Asigurări Sociale şi Contencios Administrativ şi Fiscal cererea de chemare în judecată a Consiliului local al comunei Mavrodin, a primarului comunei Mavrodin şi a numiţilor Geanim Marian, Muşat Marioara, Muşat Ion, Tacu Şerban Daniel, Zaharia Iulian, Puşcoci Adrian, Ştefan Iordan Virgil, Neacşu Gheorghe, Groseanu Ştefan şi Bădici Gheorghe. Prin respectiva cerere, Instituţia Prefectului solicită anularea Hotărârii Consiliului local al comunei Mavrodin nr. 15/15.05.2013 şi a actelor adoptate în baza respectivului act administrativ.

În motivarea respectivei acţiuni se arată că la data de 15 mai 2013, Consiliul local al comunei Mavrodin a adoptat hotărârea nr. 15 care a aprobat organigrama şi statul de funcţii în vederea reorganizării aparatului de specialitate al Primăriei comunei Mavrodin. La adoptarea actului administrativ respectiv au stat nota de fundamentare întocmită de primar şi raportul de specialitate întocmit de secretarul comunei. Prefectul Liviu Dumitraşcu susţine că respectivul act administrativ este nelegal, argumentând că din nota de fundamentare rezultă că au fost desfiinţate un număr total de 11 posturi, din care 4 funcţii publice şi 7 posturi de personal contractual, şi s-au înfiinţat alte 11 posturi, din care 4 funcţii publice şi 7 posturi de personal contractual. Prefectul Liviu Dumitrşcu susţine că titularii funcţiei publice  nu pot fi eliberaţi sau destituiţi din funcţia publică decât în condiţiile legii; funcţiile publice care sunt supuse reorganizării, respectiv desfiinţării, se stabilesc prin planul de ocupare a funcţiilor publice. Primarul comunei Mavrodin nu a elaborat, iar Consiliul local nu a aprobat planul pentru ocuparea funcţiilor publice pe anul 2013, astfel încât este considerată nelegală măsura desfiinţării funcţiilor publice, atâta timp cât nu au fost consultate şi sindicatele reprezentative ale funcţionarilor publici, respectiv Sindicatul Primmav. În plângerea respectivă a Instituţiei Prefectului se mai arată că necesitatea elaborării şi aprobării planului de ocupare a funcţiilor publice înainte de adoptarea unei hotărâri referitoare la organigramă şi statul de funcţii, drept pentru care desfiinţarea şi înfiinţarea funcţiilor publice în lipsa unui plan de ocupare a funcţiilor publice elaborat şi aprobat este socotită ilegală.

A fost desfiinţat postul de referent superior stare civilă, funcţie publică de execuţie, motivânduse prin faptul că numărul de evenimente ce determină întocmirea de acte de stare civilă s-a diminuat în fiecare an. În fişa postului de ofiţer de stare civilă nu se regăseşte numai atribuţia referitoare la întocmirea actelor de stare civilă. În Legea nr. 188/1999 se specifică: „Reducerea unui post este justificată dacă atribuţiile aferente acestuia se modifică în proporţie de peste 50% sau dacă sunt modificate condiţiile specifice de ocupare a postului respectiv, referitoare la studii”.

Aceasta este singura hotărâre de consilii locale din localităţile teleormănene şi de Consiliu Judeţean atacată de Instituţia Prefectului, de când Liviu Dumitraşcu ocupă funcţia de prefect.

3 Comments

 1. Da intradevar Victor-butelie il influienteaza pe primar in luarea deciziilor.
  Incearca sa se mute la Primarie cu serviciul asa ca face orce pentru a pica in picioare.
  Mic, prost si aldracu este Victor

 2. Atat timp cat Victor de la butelii il conduce pe primar la ce sa te astepti!
  Asta o stiu ca am avut un centru de butelii de la Gerast,firma unde lucreaza
  Acest Victor este o nulitate,se da mare ca are facultatea de economisti si el nu stie cum sa goleasca buteliile iar oameni sa de banii pe smecheriile lui
  Asta o stiu ca am avut un centru de butelii de la Gerast,firma unde lucreaza Victor sfatuitorul primarului din Mavrodin.

 3. De ce va mira acest lucru,cand la ceasta primarie se intampla tot felu de lucruri necoforme cu lege? Dati filmul inapoi si vedeti cum a fost ales vice primarul!Vedeti ce loc a ocupat pe listele de conssilieri locali si cum a ajuns viceprimar!?Si totul devine foarte clar,numai este nimic de demonstrat(Qed)!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.