Social

Primarul Petre Pîrvu: “Copiii din Zimnicea încep şcoala în cele mai bune condiţii”

La Zimnicea, deschiderea anului şcolar este de fiecare dată un eveniment deosebit, acordîndu-i-se importanţa cuvenită, atît de cadrele didactice, cît şi de Consiliul local, Primărie şi primar. De altfel, programul primarului Petre Pîrvu, are, în acest, mandat trei obiective mari: “Strada, Şcoala şi Spital”. Pînă acum le-a realizat pe toate, în sensul celor stabilite pe fiecare perioadă în parte. Şi iată care este starea şcolilor din oraş înainte de festivitatea de deschidere a noului an şcoar. La Şcoala 1 s-au executat lucrări de igienizare a sălilor de curs, a grupurilor sanitare, anexelor, holurilor, dar şi reamenajarea unei săli de curs prin schimbarea parchetului şi a instalaţiei termice. S-au făcut reparaţii la acoperiş, s-a achiziţionat o uşă nouă pentru o sală de curs şi s-au făcut toate lucrările de zugrăveli interior, exterior.

La şcoala nr. 2, atît igienizarea sălilor de curs, anexe, grupuri sanitare, cît şi amenajarea unui spaţiu în incinta şcolii cu chiuvete au fost finalizate. De asemenea, reabilitarea instalaţiilor electrice şi văruitul exterior şi interior s-au executat de cea mai bună calitate.

La şcolile nr. 3 şi nr. 4, igienizarea sălilor de curs, anexe, grupuri sanitare, zugrăvelile interioare, precum şi vopsirea lambriurilor, sînt lucrări care s-au făcut pentru a asigura un confort mai bun copiilor. Şi o lucrare de mare valoare a fost dotarea sălilor de curs cu mobilier nou pentru clasele pregătitoare. Liceul Teoretic, a ocupat un loc important în programul primarului. Igienizarea sălilor de curs, a grupurilor sanitare, a holurilor şi reabilitarea reţelei electrice, au fost principalele lucrări tehnice. De asemenea au început lucrările de reabilitare a instalaţiei termice. Nici Grădiniţa nr. 2 şi 5 n-au fost neglijate. Din contra şi aici s-a făcut igienizare sălilor de curs, a grupurilor sanitare, a bucătăriei, a holurilor şi a sălilor de mese. În acelaşi timp, s-au vopsit ţevile instalaţiei de încălzire centrală, în bucătăriei s-a pus gresie şi faianţă, iar zugrăvelile interioare şi exterioare au fost complete.

La celelalte grădiniţe, nr. 1 şi 4, pentru că au fost bine dotate în anii trecuţi, acum s-au realizat doar lucrări de igienizarea sălilor de curs, a grupurilor sanitare, recondiţionarea grupurilor sanitare şi zugrăveli interioare şi exterioare. Primarul Petre Pîrvu a ţinut să-i asigure atît pe părinţi cît şi pe copii că “la Zimnicea şcoala începe în cele mai bune condiţii”. (GH. PARASCHIV)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.