Social

Primarul Petre Pârvu solicită Ministerului Agriculturii amplasarea unei stații de rachete antigrindină la Zimnicea

Preocupat de efectele înregistrate în urma recentelor fenomene meteorologice la nivelul județului Teleorman, dar în mod special în orașul Zimnicea, primarul Petre Pârvu a luat decizia de a solicita Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale amplasarea unei stații de rachete împotriva grindinei, considerând că, în acest fel, vor fi protejate atât culturile locale, cât și proprietățile personale ale zimnicenilor.

Astfel că, luni, 30 mai, a fost transmisă adresa către minister: “Orașul Zimnicea este situat în sudul județului Teleorman, într-o zonă preponderent agricolă. Unitatea administrativ-teritorială Zimnicea are un teritoriu cadastral de 13647 ha , din care o suprafață de 10427 ha terenuri agricole, cultivate integral cu cereale, rapiță, viță-de-vie și leguminoase. În zona noastră solurile sunt foarte fertile, ceea ce a condus la dezvoltarea de ferme agricole moderne.

Din păcate, în ultimii ani și nu mai târziu de ieri (n.r. – duminică), 29.05.2022, s-au înregistrat fenomene meteo extreme cu căderi masive de grindină, care produc pagube culturilor, pe lângă seceta accentuată.

În actualul context economic la nivel european, considerăm că este vital să găsim soluții pentru protejarea culturilor, de aceea vă adresăm rugămintea să amplasați pe teritoriul nostru un punct de lansare de rachete antigrindină în cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

Ne manifestăm întreaga disponibilitate pentru a pune la dispoziție suprafața necesară solicitată de specialiști sau orice alt sprijin logistic.

În speranța că veți găsi o soluție pentru rezolvarea acestei probleme majore, în numele întregii comunități, vă mulțumim”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.