D-le ing. NICOLAE BĂDĂNOIU, care este cea mai benefică realizare a dumneavoastră pentru orașul Videle, de când sunteți primar?
– Nu este suficient să amintesc o singură realizare benefică pentru că fiecare din realizările ce le voi menționa, sunt la fel de importante pentru oraș și aș începe cu implementarea proiectului “Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare”, care intră în programul de investiții al Operatorului unic Apa Serv. Prin realizarea acestui proiect, a fost: implementat sistemul de monitorizare a indicatorilor fizico-chimici și bacteriologici ai apei potabile. Practic, lucrările au constat în înlocuirea colectoarelor și extinderea rețelei; reabilitarea și extinderea stațiilor de epurare cu cea de a treia treaptă pentru a face față cantității mai mari de apă consumată; reabilitarea rețelei de canalizare; reabilitarea fronturilor de puțuri, aducțiuni și rezervoare; retehnologizarea puțurilor existente; reabilitarea rezervoarelor de stocare; reabilitarea stațiilor de pompare. Astfel, toți beneficiarii direcți – cetățenii orașului Videle, agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza orașului au la dispoziție servicii superioare calitativ, mult peste nivelul parametrilor de până acum, care se încadrează în indicii impuși de regulile europene. Un alt obiectiv a fost şi extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu energie electrică, un proiect a cărui realizare, locuitorii orașului o așteaptă de mai mulți ani de zile. În acest proiect s-a făcut schimbarea lămpilor și înlocuirea acestora cu lămpi economice; consolidarea rețelei de alimentare cu energie electrică; întocmirea Studiilor de fezabilitate pentru rețeaua de energie electrică în zona Sere. Tot la realizări trebuie să trec și îndeplinirea unei dorințe mai vechi a celor care locuiesc la blocuri, respectiv amenajarea parcărilor pentru autoturismele proprii.
Au fost construite până acum două parcări, având o capacitate de aproximativ 70 de autoturisme, fiind primele parcări amenajate din istoria orașului. O realizarea demnă de menționat este și izolarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 1 şi liceului teoretic din oraș. Și am mai făcut ceva din care în ultimii ani nu s-a făcut nici un metru, respectiv am reabilitat și modernizat cea mai mare parte a drumurilor și străzilor din centrul orașului.
În parteneriat cu Consiliul Județean Teleorman, a fost reabilitat segmentul de drum de la intrarea orașului dinspre municipiul Alexandria către ieșirea spre localitatea Blejești, un drum pentru care toți primarii anteriori mie au fost înjurați pentru gropile în care își rupeau mașinile, fie ele mari sau mici. De asemenea, am început lucrările de amenajare a trotuarelor principale din oraș. Și tot la capitolul realizări trebuie să mai trecem și “Sistemul Integrat de Combatere a Șomajului în județul Teleorman”, în care a intrat și orașul Videle, POSDRU. Valoarea proiectului este de 2.181.785.59 lei, cu o perioadă de implementare de 2 ani, care a fost finalizat în mai 2013.
Obiectivul proiectului l-a constituit combaterea șomajului, prin măsuri active de ocupare, care au vizat un grup de 750 șomeri de lungă durată, tineri și adulți și 250 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Lista ar putea continua, dar voi reveni cu completări la o viitoare întâlnire cu dumneavoastră.
Cât de mulțumit sunteți pentru ceea ce ați făcut în perioada de peste un an și jumătate de mandat?
– Sunt o persoană ambițioasă și îmi doresc să realizez mult mai multe lucruri pentru acest oraș. Dacă ar fi să fac o comparație cu realizările din perioada 2000-2012, ar trebui să mă declar mulțumit de obiectivele atinse, dar cum eu ar trebui să mă raportez strict la câte lucruri ar fi de realizat sau ar fi trebuit să fie finalizate acum în anul 2014, nu pot decât să spun că este loc de mai bine. Vă dau un exemplu: sunt străzi din centrul orașului care abia au fost pietruite, nu mai vorbim de canalizare și apa curentă care lipsesc cu desăvârșire.
În aceste condiții, cu ce obiective ați început anul acesta și ce aveți în perspectivă pentru locuitorii orașului?
– Imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de asfaltare pe străzile: Florilor și Gării; extindere rețea TJ și iluminat stradal zona Gării (Sere); modernizarea drmului comunal 14 km 4+500 – km 6+774 pe tronsonul ce străbate satul aparținător Coșoaia; modernizare strada Plantelor de la Biserica Tămășești la intersecția cu strada Progresului; extinderea suprafeței împădurite – plantarea de puieți pe o suprafață de 13,84 ha în cartierele Coșoaia și Tămășești; reabilitarea termică a fațadei blocurilor P60, C11, A6, A7, A8, reabilitare suportată de la bugetul statului, de la bugetul local și contribuția proprietarilor.
Avem în faza de studiu de fezabilitate, rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare în zona Sere.
Din experiența alegerilor locale de acum un an și jumătate, cum vă veți organiza pentru europarlamentarele și prezidențialele din acest an?
– Voi merge în campanie din casă în casă, așa cum am procedat și în campania electorală de la locale și îmi doresc să obținem rezultate foarte bune și, de ce nu, chiar mai bune decât cele din 2012, dacă ținem seama și de poziția pe care o avem acum, de ceea ce am realizat pentru locuitorii orașului, marea lor majoritate beneficiarii proiectelor și programelor care se văd la fața locului. Eu sunt convins că oamenii au încredere în echipa de la Primărie si vor vota candidații PSD la alegerile pentru Parlamentul European, mai ales că avem un candidat, respectiv doamna Viorica Dăncilă din orașul nostru.
Gh. Paraschiv