Politic

Primarul din Peretu, liberalii şi comuna

Ionel OlteanuPrimarul comunei Peretu, Ionel Olteanu, primar fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, azi primar liberal, ar fi fost ales primul gospodar al comunei, şi dacă ar fi fost susţinut de UDMR, fiindcă pereţenii preferă omul, nu neapărat partidul din care fac parte; totuşi, la Peretu, la ultimele alegeri locale pentru primar, Ionel Olteanu a fost ales şi fiindcă este liberal, dar şi fiindcă este Ionel Olteanu, omul de lângă ei, cel pe care îl cunosc din copilărie, dar şi pentru intenţiile şi izbânzile sale din ultimul timp.

La recentul Congres al Partidului Naţional Liberal de săptămâna trecută, Ionel Olteanu, primarul din Peretu, a făcut parte din delegaţia liberalilor teleormăneni care au participat la marele eveniment al PNL-ului alături de aproximativ 33 de delegaţi din judeţul nostru. Ionel Olteanu declară că nu a mers la Congresul PNL răspunzând unei sarcini de partid, ci a fost consultat, dacă vrea să participe sau nu, la care dânsul a spus că ar fi onorat de participarea la un astfel de eveniment. “Mă gândeam că rezultatul acesta va fi; (nr: realegerea preşedintelui Crin Antonescu în fruntea partidului, acesta fiind şi singurul candidat la funcţia de preşedinţie a partidului). Nu era momentul în care altă grupare să se impună, chiar dacă au fost câţiva care nu s-au prezentat la Congresul PNL (nr: vezi gruparea Chiliman- Tăriceanu)”. De altfel, primarul liberal avea şi un motiv justificativ pentru votul său la Congresul PNL: comuna Peretu se află în Colegiul de Senat al preşedintelui de partid, Crin Antonescu, senator în Colegiul 1 Senat-Alexandria-rural. Câte apariţii îşi va mai produce senatorul din Colegiul 1 în judeţ, Crin Antonescu, rămâne de văzut, atâta timp cât Antonescu este şi preşedinte reales de partid, şi preşedinte de Senat, şi al doilea om în stat, după preşedintele României, preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, ocupând locul doi, conform Constituţiei României, şi candidat al Uniunii Social Liberale la preşedinţia ţării.

Despre propulsarea lui Klaus Iohannis în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, preşedintele Organizaţiei locale Peretu, Ionel Olteanu declară: “Când l-am văzut acum alături de noi, am zis că cel puţin pentru imaginea noastră este o lovitură bună, ca prim-vicepreşedinte”. Primarul Olteanu nu este într-un acord total cu faptul că o persoană care ieri a devenit membru PNL primeşte a doua zi a doua funcţie în partid, dar…

Referitor la faptul că exemplul de la conducerea centrală a partidului, respectiv înfiinţarea unei funcţii de prim-vicepreşedinte PNL pentru o personalitate, Ionel Olteanu are un punct de vedere disonant faţă de capitală: “Eu am evitat aşa ceva; la noi, în organizaţia locală, dacă au fost două grupări, sau două curente, să le zicem aşa, am spus: unul de acolo, unul de dincolo, vicepreşedinţi”.

 

Primarul Ionel Olteanu despre Peretu

Referitor la administraţia publică locală, primarul liberal Ionel Olteanu declară că de acum încolo are de gând, de când Crin Antonescu este senator de Colegiul 1, să meargă la acesta să-i ceară ajutorul pentru îndeplinirea proiectelor locale. Mai ales faptului că Antonescu a primit voturi şi cu ajutorul locuitorilor din Peretu, iar pretenţia primarului nu este deplasată.

De altfel, primarul Ionel Olteanu intenţionează ca pe Măsura 322 să introducă canalizarea în comună, a cărei aprobare a venit în vara anului 2012, în ciuda faptului că solicitarea a fost făcută în anul 2009, dar atunci a fost declarată solicitare eligibilă fără finanţare. Acum proiectul de canalizare este aprobat, susţine primarul Olteanu, este semnat şi contractul de finanţare cu APDR, urmând procedurile mai lungi, cu fondul de garantare, dar greoaie-negreoaie, procedurile au fost demarate.

Referitor la firma Shapir care lucrează pentru Drumuri Naţionale în comuna Peretu pentru lărgirea Drumului European 70, primarul comunei, Ionel Olteanu, este puţin înspăimântat de proiectul respectiv, cu şanţuri mult prea largi, în care oricând un copil poate să cadă; “Eu mai am şi altă problemă: dacă ar începe să lucreze prin luna mai, sau luna iunie, iulie, noi va trebui să spargem apoi ceea ce ei fac, pe trotuare, pentru a introduce şi canalizarea. Eu i-am rugat prin nişte adrese să lase trotuarele la sfârşit, să apucăm şi noi să facem canalizarea, sau să găsească o soluţie modulară, să putem interveni şi noi, să ne putem realizam canalizarea”. Primarul Olteanu aminteşte faptul că nici nu s-au terminat şanţurile betonate din Peretu, şi deja au avut loc câteva accidente rutiere grave la care au contribuit şi acestea, în urma derulării efectelor lucrative ale firmei Shapir. De altfel şi primarul comunei Peretu este de părere că trebuie luate măsuri radicale împotriva firmei Shapir, angajată a Drumurilor Naţionale, care încalcă atât domeniul public al comunei, cât şi legea nescrisă, e adevărat, a bunului simţ, a convieţuirii în limite de normalitate a unei societăţi organizate de economia de piaţă, fie ea încă de început.

One Comment

  1. Ionel OLTEANU, alaturi de Ion CARAGEA si Ionel DIDE (CELUSOR) sunt trei oameni exceptzionali pentru PERETU!!!!Am avut bucuria si privilegiu sa fim candva colegi!!!!Personalitate pozitiva si luminoasa, deosebit de inteligent, cinstit, foarte muncitor si tenace, OLTEANU Ionel este un plus de valoare pentru “TEXAS”…Bafta!!!!!Sunt mandru de voi!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.