Politic

Primarul de la Zimnicea își începe campania pentru Camera Deputaților/ Pasul 1: se laudă cu investițiile la Spitalul Orășenesc

Cu toate că ar putea să pară campanie electorală pentru un nou mandat la Primăria Zimnicea, unde o candidatură a actualului edil este certă, substratul pare să fie cu totul altul: sunt voci în PSD care spun că primarul Petre Pârvu ar viza, de fapt, un mandat de deputat în Parlamentul României, iar toate eforturile sale de ceva timp încoace sunt îndreptate în acest scop. Social-democrații ar miza, la următoarele alegeri parlamentare, pe două mandate de deputat, susțin surse din interiorul PSD, iar Petre Pârvu ar viza chiar primul loc de pe lista pentru camera inferioară a Parlamentului.

Primarul de la Zimnicea nu este nici pe departe modest, iar lipsa modestiei este o „calitate” pe care o au cam toți oamenii politici de carieră. De fapt, politicienii se laudă și cu ce nu fac, cu atât mai mult se vor lăuda realizările pe care le au, mai mult sau mai puțin importante.

Așa că Petre Pârvu, primar de când lumea la Zimnicea, ține să informeze opinia publică despre investițiile pe care instituția pe care o conduce le-a făcut, pe parcursul anului 2019, la unitatea medicală din subordine.

Astfel, susține edilul de la Zimnicea, Spitalul Orășenesc a beneficiat, pe parcursul anului trecut, de investiții ce se ridică la peste 9,6 miliarde de lei vechi, demersul fiind realizat în vederea pregătirii pentru obținerea acreditării.

Sumele investite au venit din partea Ministerului Sănătății, în cuantum de aproximativ 6,4 miliarde de lei vechi, și din partea Primăriei Zimnicea, alte aproape 3,2 miliarde de lei vechi, precizează primarul Pârvu.

„Anul trecut au fost făcute investiții, investiții care au schimbat fața spitalului. După cum se poate osberva, pe toate holurile, în toate saloanele, în farmacie, în WC-uri avem acest tarchet, suprafața aceasta modernă pe care punem piciorul, deci nu parchet, ci tarchet, și vreau să spun că s-a schimbat total spitalul, nu mai miroase a spital, e curat, e ordine și disciplină, iar lucrul acesta l-am făcut și în Policlinică. Bucătăria s-a schimbat total, am cumpărat acele marmite pentru a pregăti hrana bolnavilor, avem o masă de aragaz foarte mare, avem aragaz modern, avem cuptor modern…Voi face alte investiții în perioada imediat următoare să dotăm bucătăria, ca să nu mai avem probleme. La spălătorie avem modernizări, avem calandru, avem mașini de spălat moderne, de asemenea am finanțat din veniturile proprii ale orașului Zimnicea o sumă de aproximativ un miliard de lei vechi pentru a putea să ne facem treaba, cu toate că sunt foarte indignat și supărat că lucrul acesta putea să-l facă Ministerul Sănătății fără să supună la eforturi financiare primăriile din țară. Am dat bani spitalului pentru a trimite medicii la cursuri, pentru că așa spune legiuitorul, deci foarte multe lucruri… Cum ați văzut, am schimbat și tâmplăria, chiar la intrarea în Policlinică, la intrarea la Salvare, luna care vine (n.r. martie) o să semnez, în sfârșit, proiectul ăla mare pe finanțare externă, pe POR, legat de eficiența energetică, și să rezolv o problemă mare a spitalului, acesta este primul proiect și al doilea urmează să-l semnăm cu Compania Națională de Investiții, pe etajul 4, legat de modernizarea lui și de recuperări, ca să nu fim obligați să mai mergem în alte zone din județ”, a explicat Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.