Politic

Primarul de la Orbeasca a câștigat definitiv procesul cu ANI

După ce a fost plimbat prin instanțe ani de zile pentru o presupusă stare de incompatibilitate, inspectorii ANI susținând că a fost, în același timp, primar și angajat al unei societăți comerciale, primarul de la Orbeasca, Gheorghe Budică, a câștigat definitiv procesul, o sentință definitivă în acest sens fiind dată luni, 16 decembrie, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Respinge recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 884 din 14 martie 2017 pronunţată de Curtea de Apel București – Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta – pârâtă Agenția Națională de Integritate la plata sumei de 3.100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, în favoarea intimatului Budică Gheorghe, cu aplicarea dispoziţiilor art. 451 alineat 2 Cod procedură civilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 decembrie 2019”, se arată în sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Gheorghe Budică câștigase procesul și la Curtea de Apel București, sentința venind în primăvara anului 2017, când magistrații au anulat raportul de evaluare contestat de primarul de la Orbeasca. În aceeași sentință s-a notat că ANI trebuie să-i achite edilului de la Orbeasca suma de 14.505 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.