Politic

Primarul de la Drăcșenei a intrat în vizorul ANI, după ce și-a angajat soția pe post de asistent personal

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari, printre care și Ion Glonț, primarul comunei Drăcșenei. Potrivit datelor furnizate, acesta, în exercitarea mandatului de primar, a emis dispozițiile și a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soției sale în funcția de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistență Socială al primăriei comunei Drăcșenei.

Ion Glonț a încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, și art.76 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul de presă ANI. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. „Homo homini lupo” Curat murdar, nene Iancule! Ce suflet „caritabil” acest primar! Iti poate aduce foloase banesti suferinta semenilor? Da,se poate. Stai acasa, iti „merge” cartea de munca iar treaba cu olita o fac alte persoane pentru 2 – 3 sute de lei. Aproape de oameni! Vorbe goale. Fatarnicie numele tau este…Glont.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.