Politic

Primarul Costel Barbu, declarat incompatibil de ANI. Vor fi alegeri la Primăria din Suhaia?

bitanuIoan DUMITRESCU

Pe data de 18.06.2013, Agenţia Naţională de Integritate a mai emis un document prin care anunţă starea de incompatibilitate a primarului Barbu Costel din comuna Suhaia din Teleorman, şi a soţiei sale, Barbu Polexia-Georgiana, funcţionar public la primăria comunei Suhaia.

Agenţia Naţională de Integritate arată că în perioada 17.06.2008- 10.11.2010 între cei doi soţi au existat în cadrul Primăriei Suhaia raporturi ierarhice directe. Legea 161/2003 prevede clar: „Nu sunt permise raporturi ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I”.

Barbu Polexia-Georgiana, soţia primarului Barbu Costel, cunoscut mai mult sub porecla de Bitanu, a ocupat din 31.03.2004 funcţia de referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism. Barbu Costel a fost primarul comunei Suhaia din 17.06.2008.

Ambele persoane incriminate de starea de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate, au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, şi de drepturile de care beneficiază, de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat. Cei doi, Barbu Costel şi Barbu Polexia-Georgiana au depus la dosarul de evaluare puncte de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Este foarte posibil ca primarul Barbu Costel, susţinut de Partidul Democrat Liberal, să-şi piardă funcţia de primar. ANI spune clar că „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau demnitate publică pe o perioadă de doi ani”. Astfel, este foarte posibil ca la Suhaia să aibă loc alegeri locale parţiale pentru ocuparea postului de primar al comunei teleormănene.

One Comment

  1. Gata, a inceput prigoana!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.