Social

Primăriile care vor să obțină finanțare pentru decontarea cheltuielilor de ecologizare din cadrul campaniei “Curățăm România” se pot înscrie până pe 6 iunie

Campania Națională “Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, prinde contur şi în judeţul Teleorman. Au comunicat implicarea în acțiuni de ecologizare a zonelor cu deșeuri abandonate un număr de 23 de primării, cu aproximativ 63 de acțiuni.

“Cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Teleorman, sperăm ca până la finalul campaniei să se mobilizeze și să se implice în acţiuni de ecologizare toate primăriile din județ și astfel să scăpăm de deşeurile abandonate în diferite zonele (străzi, parcuri, grădini, terenuri neutilizate, staţii de autobuz, cursuri de apă, etc.)”, transmit reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman.

În scopul derulării eficiente a acţiunilor de ecologizare a zonelor afectate de deşeuri, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia UAT-urilor beneficiare un buget prin care acestea vor putea deconta o parte din cheltuielile de ecologizare (transport, colectare, cheltuieli cu utilajele de colectare, cheltuieli de depunere la gropile autorizate). Sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.

UAT-urile care doresc să obţină finanţare, pot transmite dosarele de înscriere până pe data de 06 iunie 2022, pe e-mail la adresa curatamromania@afm.ro. Ghidul de finanțare a Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deşeuri și instrucțiunile de înscriere în program pot fi consultate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea Programe de finanțare: https://www.afm.ro/curatam_romania.php

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.