Economie

Primăriile Bragadiru și Siliștea Gumești au primit bani pentru decontarea facturilor aferente investițiilor prin PNI “Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 45.056.089,34 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 40 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de autorităţile locale pentru modernizarea infrastructurii rutiere și pentru înființarea sau extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile și a sistemelor de canalizare, a precizat ministrul Cseke Attila.

După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Din județul Teleorman au primit bani primăriile Bragadiru și Siliștea Gumești.

Astfel, pentru proiectul “Modernizare prin asfaltare străzi în comuna Bragadiru, județul Teleorman, a cărui valoare totală este de 25.308.366,67 lei, a fost solicitată pentru decontare suma de 445.000 lei, stadiul investiției fiind de 3,15%.

La Siliștea Gumești, obiectivul de investiții vizează “Extindere rețea de apă și canalizare, branșamente și racorduri la proprietăți, comuna Siliștea-Gumești, jud. Teleorman”, are o valoare totală de 8.339.375,62 lei, s-a realizat în procent de 3,47%, iar ministerul a virat pentru decontare suma de 289.170 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.