Politic

Primarii PSD din județ, revoltați că nu au primit bani la rectificarea bugetară/ Adrian Gâdea: „O condamnare a unor localități din Teleorman la subdezvoltare”

Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, alături de care s-au aflat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, precum și mai mulți primari PSD din județ, între care Gheorghe Budică, primarul comunei Orbeasca, Ionel Gerea, primarul comunei Islaz,  primarul comunei Tătărăștii de Jos, Aurelian Neagoe, și primarul comunei Măgura, Atanase Ionescu, a ținut, miercuri, o conferință de presă, în care a criticat măsura Guvernului PNL de a aloca bani, la rectificarea bugetară, numai primarilor liberali, în timp ce edilii social-democrați nu au primit niciu leu și sunt nevoiți să se descurce cu banii pe care îi au. Pe de altă parte, spune Adrian Gâdea, puținii primari PSD care au primit bani din fondul de rezervă sunt cei care conduc localități în care PNL a obținut un scor foarte bun la alegerile parlamentare. Dacă va lua sau nu o măsură în ceea ce-i privește pe acei primari PSD, „vreo cinci-șase” la număr, după cum susține Adrian Gâdea, care au lăsat garda jos la alegerile parlamentare și nu au făcut o campanie așa cum trebuie pentru PSD, va fi cunoscut după 1 ianuarie, în urma unor analize ce vor fi făcute în partid.

„Am ținut să facem această conferință de presă, în urma discuțiilor avute cu colegii mei primari, și vreau să spun că ceea ce s-a întâmplat în urma ultimei rectificări bugerare nu reprezintă decât o condamnare a unor localități din Teleorman la subdezvoltare, iar aceste localități sunt cele conduse de primarii social-democrați, și o condamnare și o bătaie de joc la adresa cetățenilor din aceste localități și la adresa cetățenilor din județul Teleorman. Nu vă ascund faptul că în urma discuțiilor cu colegii primari, sigur cerând explicații de ce prin această rectificare au primit bani doar localitățile conduse de primari PNL și localitățile unde PNL a câștigat mai multe voturi la alegerile parlamentare, era normal ca și ei să primească explicații de ce aceste localități au primit bani, iar cele PSD zero lei (…) Am încercat să găsim explicații, de ce au fost sunați doar primarii care au primit sume de bani, au fost puși să facă adrese către Instituția Prefectului, pentru acele sume de bani, în timp ce ceilalți primari nu au fost notificați (…) Această rectificare de buget nu face decât să pedepsească primarii PSD dinTeleorman, cetățenii din Teleorman, din aceste localități (…) A pedepsi pe cei care nu au votat PNL la alegeri nu reprezintă decât o mare ticăloșie, dar și o crasă iresponsabilitate (…) Nu vom rămâne indiferenți la această nedreptate și vom ataca la instanța de contencios administrativ această hotărâre de guvern, vom depune acțiuni în mod individual, în care vom cere să ne fie date criteriile în baza cărora au fost acordați acești bani”, a spus președintele PSD Adrian Gâdea.

Prezent la conferința de presă, Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, a precizat că alexăndrenii pot să stea liniștiți, pentru că funcționarea orașului nu va avea de suferit, cu toate că reședința de județ nu a primit niciun leu de la Guvern. De asemenea, spune primarul Alexandriei, va fi depusă o plângere penală, întrucât rectificarea bugetară prin care localitățile PSD nu au primit bani este „o ilegalitate, este o chestiune penală”.

„Domnul președinte (n.r. Adrian Gâdea) spunea că este o ticăloșie, eu încerc să fiu mai explicit și o să spun că este o ilegalitate, este o chestiune penală ce au făcut cei din Guvern (…) Pe lângă plângerea administrativă, am discutat deja să facem și o plângere penală. Guvernul, ca instituție, nu are voie să utilizeze resursele țării în mod a priori. Această ilegalitate trebuie să fie stopată de magistratura din România. Dacă nu vor fi sancționate aceste derapaje, orice guvern care va veni va da aceste recompense primarilor, să zicem, care i-au susținut în alegeri. Este un lucru anormal. Dar eu am încredere în jurământul depus de magistrați, că ei vor interpreta legea corect și că vor sancționa ilegalitățile”, a precizat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Poate cel mai vocal primar PSD dintre cei prezenți la întâlnire, Gheorghe Budică, edilul de la Orbeasca, a ținut să precizeze că la toate rectificările bugetare comuna pe care o conduce a fost defavorizată numai pentru faptul că el este membru PSD. Mai mult, primarul de la Orbeasca a susținut și că localitatea pe care o conduce nu a primit nicio tabletă din cele trimise de Guvern în județ, cu toate că sunt în localitate și copii care provin din familii fără posibilități materiale.

„Dacă au fost distribuite tablete în județul Teleorman, pentru că am tot văzut că a fost făcută vâlvă de conducerea PNL, că au fost distribuite tablete pentru elevi, este important de știut, comuna Orbeasca nu a beneficiat de nicio tabletă, pentru niciun elev. Probabil că sunt de vină copilașii din Orbeasca, elevii din Orbeasca. Noi suntem amăgiți, că să depunem pe fonduri europene… Eu vreau să spun că nu era obligatoriu să asigure pentru toți copiii, dar măcar cei care nu au posibilități materiale. (…) Revenind la rectificările bugetare, sunt convins că o să spună că unele dintre primării au excedent și de asta nu au primit bani, dar trebuie să nu uităm că acel excedent este, de cele mai multe ori, cu destinație specială – de exemplu la mine, la Orbeasca, este vorba despre un pod care este în stadiul de elaborare a autorizației de construcție”, a spus primarul comunei Orbeasca.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, alocarea a peste 717 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități administrativ-teritoriale.

Potrivit datelor furnizate de Executiv, banii sunt pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, iar din totalul sumei alocate pentru primăriile din județul Teleorman a fost repartizată suma de 35,9 milioane de lei. Au primit bani, conform documentului făcut public de Guvern, 62 de primării din Teleorman din totalul de 97, iar sumele repartizate sunt cuprinse între 250 mii lei (Drăcșenei) și 850 mii lei (Moșteni).

One Comment

 1. Mamă voastră de pui de pesediști!
  Băi…PE-SE-DE!
  Am avut o idioată retardată prim ministru ani de zile, a făcut țară asta de râs- aici și peste hotare-în forurile europene…și voi criticați un Guvern care a preluat conducerea în plină criză pandemică și financiară ?
  Cheltuiți banii cetățenilor pe tot felul de prostii, iar acum tipati ca nu ați primit de la guvern?
  Aveți aprobarea cetățenilor pentru salarii de 13.000 lei/lună?
  Aveți aprobarea cetățenilor pentru tot felul de concursuri și pomeni electorale?
  Conținutul adevărului verificabil, precum: “cetatean”, “reprezentativitate”, “imagine” și “expertiză profesională” au fost șterse din vocabularul PSD ?!
  Asta înseamnă să fii un primar sau un politician cu reprezentativitate scăzută!
  Marș, la tomberon, politicieni aleși cu 17%!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.