Politic

Primarii din Teleorman consideră că nu au nevoie de bani pentru drumurile comunale – Sumele alocate de Consiliul Judeţean merg exclusiv la drumurile judeţene

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean de luni, 27 martie, s-a aflat şi Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumei defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene, pentru anul 2017 şi estimări pe anii 2018 – 2020. Concret, consilierii judeţeni prezenţi în sala de şedinţe a Palatului Administrativ au aprobat repartizarea sumei de 11.165.000 de lei defalcată din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene, alocată judeţului Teleorman pentru anul 2017 şi estimări pe anii 2018 – 2020.

„Prin adresa nr. 1950 din 21 februarie 2017, Consiliul Judeţean a convocat spre consultare primarii unităţilor administrativ-teritoriale, în urma căreia s-a întocmit procesul-verbal nr. 2214 din 24 februarie 2017. Judeţul Teleorman dispune de o reţea de drumuri judeţene şi comunale de 1.146,178 km, din care 820,613 km de drumuri judeţene şi 325,565 km de drumuri comunale. Conform prevederilor art. (2), alin. (3) din O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ampriza şi zonele de siguranţă, podurile, podeţele, pasajele, zonele de sub pasaje rutiere, construcţiile de apărare şi consolidare, trotuarele, locurile de parcare, oprire şi staţionare, bretelele de acces, indicatoarele de semnalizare rutieră şi dotări pentru siguranţa circulaţiei fac parte integrantă din drum. Acest lucru impune menţinerea unei stări de viabilitate bună atât a drumurilor judeţene cât şi a celor comunale. (…) Având în vedere lungimea drumurilor judeţene, starea tehnică a acestora precum şi faptul că unele drumuri judeţene sunt aflate în execuţie, ca şi lucrări în continuare, propunerea rezultată în urma şedinţei de consultare a primarilor a fost ca suma alocată prin Legea bugetului de stat pe anul 2017 să fie repartizată integral bugetului propriu al judeţului pe anul 2017. Sumele ce reprezintă estimări pe anii 2018-2020 vor rămâne ca valoare absolută în bugetul propriu al Consiliului Judeţean Teleorman, urmând ca la aprobarea bugetelor pe unităţi administrativ-teritoriale ale anilor respectivi, să se procedeze conform prevederilor legale”, se arată în raportul comun de specialitate al proiectului de hotărâre.

Una dintre întrebările venite din partea opoziţiei din Consiliul Judeţean, mai exact din partea consilierului PMP Adrian Florescu, a fost dacă la consultările cu primarii au fost invitaţi şi edilii de altă culoare politică decât PSD.

„La consultări au fost invitaţi toţi primarii, indiferent de culoarea politică. Decizia ca banii să meargă exclusiv la drumurile judeţene a fost luată cu votul majorităţii primarilor prezenţi, numai doi dintre aceştia votând împotrivă”, a explicat Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.