Social

Primarii din localităţile inundate n-au bani pentru dezinfectanţi

IMG_4440Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în judeţul Teleorman, 3.360 fântâni din cele peste 40 de localităţi inundate au fost afectate.

Conform H.G. 846/2010 pentru aprobarea Strategiei Naţionale de Management al Riscului la Inundaţii pe termen mediu şi lung, primăriile afectate de inundaţii trebuie să suporte costurile pentru dezinfecţia fântânilor, respectiv a dezinfectanţilor necesari, lucru cu care primarii din cele peste 40 de localităţi afectate nu s-au conformat. Contrar notificărilor trimise de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, edilii şi-au motivat gestul de a nu contribui la cheltuielile necesare intrării in normalitate de după inundaţii prin lipsa fondurilor necesare.

„Primarii trebuie să aibă bani în buget pentru dezinfectanţi, noi nu trebuia decât să acordăm consultanţă, să facem dezinfecţia şi, după aceea, să facem probele de laborator. La momentul acesta, niciun primar nu are bani prevăzuţi în buget” a declarat Mioara Comana, director executiv DSP Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.