Economie

Primarii de la Furculești și Băbăița au semnat contractele finanțate prin Programul “Anghel Saligny”, la Ministerul Dezvoltării

Alte două primării din județul Teleorman implementează proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, respectiv: Furculești – “Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere în comuna Furculești, județul Teleorman”, cu o valoare a investiției de 12.753.499,79 lei, și Băbăița -“Modernizare drumuri de interes local în Comuna Băbăița, județul Teleorman”, suma alocată fiind de 14.000.000 lei.

Semnarea contractelor de finanțare a avut loc luni, 26 iunie, la Ministerul Dezvoltării, alături de cei doi edili afându-se și senatorul liberal de Teleorman, Eugen Pîrvulescu: “Încă doi primari liberali din Teleorman au semnat contracte importante de finanțare, în prezența domnului Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, în cadrul programului național Anghel Saligny.

De această dată, primarii comunelor Băbăița și Furculești sunt cei care vor demara lucrări importante pentru comunitățile lor.

Pentru Băbăița, primarul Stelea Vîrtopeanu demarează lucrările de asfaltare a drumurilor comunale.

Pentru Furculești, primarul Ginel Pană va demara lucrările pentru rețeaua canalizare.

În perioada următoare vor fi semnate noi contracte de finanțare pentru proiecte importante ce vor fi implementate în comunele din Teleorman.

Scopul nostru a fost, este și va fi permanent, așa cum am promis, dezvoltarea județului, în special în mediul rural, acolo unde oamenii au cea mai mare nevoie”, a scris președintele liberalilor teleormăneni pe pagina unei rețele de socializare.

Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat, în aceeași zi, 74 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare totală de 823.227.040,71 de lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează modernizarea infrastructurii de transport, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare, precum și sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare de scurgere și evacuarea apelor pluviale.

“În prezent, 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze, 29% din localități nu dispun de rețea de apă, iar 57% – de rețea de canalizare, în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile din mediul rural. În aceste condiții, prioritatea mea ca ministru este asigurarea accesului cetățenilor la servicii publice de bază  și bunăstarea tuturor comunităților locale, iar fondurile alocate prin Programul “Anghel Saligny” vin în sprijinul dumneavoastră pentru a rezolva problemele de infrastructură pe care le aveți în localitățile pe care le conduceți”, le-a precizat ministrul Veștea, primarilor prezenți, la Ministerul Dezvoltării.

Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” se ridică la 1.594, în valoare totală de 17.720.008.064,10 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.