Politic

Primarii comunelor cu puțini locuitori, în pericol / Marin Țole (Ministerul Dezvoltării): Demararea reorganizării administrativ-teritoriale, din 2025

Discuțiile despre reorganizarea administrativ-teritorială în România le dau fiori reci primarilor din localitățile cu număr mic de locuitori, având în vedere că se propune ca o comună să nu poată avea mai puțin de 5.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că mulți edili ar rămâne fără funcții și, de asemenea, un întreg aparat de funcționari din primării ar fi desființat.

Astăzi, la o conferință organizată de Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale şi Camera de Comerţ şi Industrie, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Marin Țole a declarat că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a țării va fi demarat, cel mai probabil, din anul 2025. “Trebuie să fim conştienţi de complexitatea şi sensibilitatea procesului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, având în vedere faptul că s-ar putea să necesite unele modificări constituţionale sau având în vedere faptul că anul 2024 are foarte multe alegeri de toate genurile. Demararea efectivă a procesului, a proiectului respectiv, împreună cu toate entităţile interesate, cred că va avea loc în 2025. Anul 2025 va fi anul când putem să dezbatem pe toate direcţiile acele acte legislative care să ducă la consolidarea şi la realizarea reorganizării administrativ-teritoriale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.