Economie

Primăria Zimnicea cere Ministerului Transporturilor reabilitarea D.N. 5C Zimnicea – Giurgiu

D.N. 5C Zimnicea – Giurgiu, din care fac parte str. Grivița și o parte din bulevardul Republicii, ar putea fi reabilitat, dacă Ministerul Transporturilor şi Consiliul Judeţean Teleorman vor da curs solicitării Primăriei Zimnicea.

„Vă supunem atenţiei situaţia D.N. 5C, aflat într-o stare deplorabilă, în special pe sectorul ce traversează oraşul Zimnicea (bulevardul Republicii şi strada Griviţei). Din cauza stării de degradare avansate şi a faptului că o mare parte din tronsonul D.N. 5C ce traversează oraşul Zimnicea, şi anume str. Griviţa şi o porţiune din bulevardul Republicii, este drum de pământ, traficul este preluat de străzile orăşeneşti care, însă, nu sunt proiectate să susţină un trafic intens şi mai ales de mare tonaj”, se arată în cererea Primăriei Zimnicea.

Oraşul Zimnicea este un nod rutier important, mai ales datorită punctului de trecere la nivel de ferry-boat dintre România şi Bulgaria, precizează reprezentanţii Primăriei, în timp ce punctul de trecere Zimnicea — Svishtov a crescut traficul de mare tonaj, iar infrastructura orăşenescă nu îl poate susţine. „Având în vedere aceste aspecte, (…) vă adresăm rugămintea de a întreprinde măsuri urgente pentru remedierea situaţiei. Solicităm pe această cale un punct de vedere privind planul de acţiune cu privire la situaţia prezentată”, se mai specifică în solicitarea Primăriei Zimnicea. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.