Economie

Primăria Zimnicea acționează în instanță Guvernul României

Considerând că modul în care Guvernul condus de Florin Cîțu a repartizat fondurile din bugetul de stat către unitățile administrativ-teritoriale din țară a fost unul discriminatoriu și discreționar și că interesul orașul Zimnicea a fost serios afectat, primarul Petre Pârvu a anunțat că instituția pe care o conduce a acționat în instanță Guvernul României. Acesta apreciază că singura soluție posibilă este doar “de a ne căuta dreptatea în justiție”.

Totodată, în urma desfășurării ședinței extraordinare a Consiliului local Zimnicea, de luni, 8 noiembrie, edilul zimnicean a declarat că toate cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi au fost aprobate de consilierii locali. Au fost, astfel, desemnați reprezentanții Consiliului local în comisiile de evaluare a probei de interviu în cadrul concursului pentru funcțiile de director și director adjunct ale unităților de învățământ din Zimnicea. Un al doilea proiect de hotărâre a vizat aprobarea participării UAT Zimnicea la “Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, și aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI pentru obiectivul “Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public –zona centrală”. Proiectul se va derula în colaborare cu Ministerul Mediului, iar, pentru a i se asigura eligibilitatea, primarul anunță că au fost identificate fonduri din bugetul local, circa 8 miliarde lei vechi, “astfel încât, să nu stăm cu mâna întinsă nici la Guvernul Cîțu, nici la alt guvern”.

Prin aprobarea celui de-al treilea proiect de hotârâre s-a decis rectificarea bugetului în vederea acoperirii cheltuielilor generate de cazarea celor 16 cetățeni sirieni carantinați în Centrul “Dunărica”. S-a stabilit acordarea unei alocații de hrană, în valoare de 50 lei, și a unei indemnizații de cazare, în valoare de 70 lei, urmând ca, la finalul celor 14 zile de carantină, administrația zimniceană să-și recupereze sumele cheltuite prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.