Social

Primăria vrea să scoată alexăndrenii în aer liber, oferindu-le internet gratuit

Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria vrea să asigure suport de internet gratuit tuturor cetăţenilor în sistem wireless în locaţiile principale din municipiu. În acest sens, în sedinţa Consiliului local ce se va desfăşura pe 30 martie 2015, va fi supus aprobării un proiect de Hotărâre privind înfiinţarea reţelei WI-FI pentru utilizare publică în municipiul Alexandria.

“Toate computerele notebook şi numeroase PC-uri desktop au integrată tehnologie Wi-Fi şi sunt capabile să acceseze reţeaua wireless imediat ce aceasta este funcţională. Prin implementarea Sistem Wireless Cartier, obiectivul acestuia este de a realiza un sistem informatic de comunicaţii care să servească cetăţenii de pe raza zonei centrale a municipiului, soluţia propusă este un ansamblu complex bazat pe o reţea de comunicaţie structurată şi care îmbină instrumente şi tehnologii moderne în scopul facilitării în mod gratuit a cetăţenilor la funcţii de comunicaţii wireless. Dreptul la informaţie este indispensabil creativităţii (reprezintă o autoîmplinire şi o autoexpresie, pe de o parte, şi o participare la producţia de bunuri intelectuale potenţiale, pe de alta parte). Dreptul la informaţie implică posibilitatea de acces la metode şi la informaţii pentru cetăţeni. Finantarea înfiinţării reţelei WI-FI pentru utilizare publică se va face din bugetul local al municipiului Alexandria”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul propus de primarul municipiului, Victor Drăguşin.

Scopul proiectului este stimularea cetăţenilor, în special a tinerilor, să petreacă cât mai mult timp în aer liber. “Persoanele care stau mai mult timp în parcuri se pot conecta la reţea şi petrece timpul în mod plăcut”, se mai arată în documentele care însoţesc proiectul municipalităţii.

One Comment

  1. Eu propun sa se promoveze o HCL pt gratuitatea turismului spatial pentru ca si alexandrenii sa se poata bucura de rasaritul Terrei vazut de pe Luna; ma ofer sa fac studiul de fezabilitate si de armonizare cu legislatia conexa…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.